Het Belang van Limburg

“Met goed gevoel naar toppers”

Jonas Delalieux beseft dat Limburg United best wint in Willebroek

- Raf COMANS

Met in januari nog drie wedstrijde­n tegen Oostende (twee voor de beker en eentje in competitie) én een uitwedstri­jd bij Antwerp Giants op het programma, moet Hubo Limburg United zaterdag (20.30 uur) in Kangoeroes Willebroek eigenlijk absoluut winnen. “Winst is een must om de nederlaag tegen Bergen goed te maken. En het is ook belangrijk om die nakende topmatchen met een goed gevoel te kunnen aanvangen”, beseft ook Jonas Delalieux (25).

Thuis tegen Kangoeroes wonnen jullie met 94-68, maar ondertusse­n is er bij Willebroek het een en het ander veranderd. Zaterdag debuteert Ashton Gibbs als vervanger van de naar Frankrijk vertrokken TJ Sapp.

Delalieux: “We mogen zeker niet denken dat we de overwinnin­g zomaar voor het grijpen gaan hebben. Kangoeroes verloor vorig weekend maar met vijf puntjes in Charleroi. Ze zijn dus ook op een goed pad.”

In heel de EuroMillio­ns League spelen slechts twee Limburgse profs. Hans Vanwijn doet het uitstekend bij Antwerp Giants. Jij lijkt wat te worstelen met een vertrouwen­scrisis.

“Op dit ogenblik haal ik op aanvallend vlak inderdaad niet mijn normale niveau. Maar daar wordt aan gewerkt. De coach blijft vertrouwen hebben in mij. Hij heeft nooit kritiek als ik een shot niet neem of er naast mik. Ik probeer mijn aanvallend dipje te compensere­n door op andere vlakken harder te werken. Op die manier help ik de ploeg ook zonder aanvallend top te zijn.”

Vorig jaar ging je naar Leuven, waar je volledig ontbolster­de. Je speelde gemiddeld tien minuten per wedstrijd meer dan dit seizoen en vond ook een stuk vlotter de weg naar de ring. Ben je desondanks nog altijd tevreden met je terugkeer naar Limburg United?

“Absoluut. Ik heb nog geen moment spijt gehad. Ik wist vooraf dat ik hier wat minder minuten ging krijgen. Het niveau waarop ik momenteel speel, maakt het ook moeilijk om meer speeltijd te krijgen. Eens als ik aanvallend weer mijn niveau haal, gaan de speelkanse­n ook geleidelij­k aan vanzelf komen.”

De concurrent­ie is ook groot met onder andere Jordan Heath die op dezelfde positie speelt als jij.

“Jordan is een fantastisc­he speler. Hij is groter en atletische­r dan ik. Dat is een zware tegenstand­er om tegen te spelen op training, maar ik word er persoonlij­k ook beter van. Ik ben regelmatig succesvol tegen hem.”

Je speelt dit seizoen vaak op de drie-positie in plaats van de vier en dat lijkt je minder te liggen.

“Sinds de coachwisse­l heb ik niet meer op de drie gespeeld, maar altijd op de vier. Onder Ronnie McCollum werd ik inderdaad regelmatig op de drie uitgespeel­d, maar toen was Travis Releford er nog niet, terwijl Corey Dixon was vertrokken. Maar de vier is mijn natuurlijk­e positie, daar voel ik

mij het best.”

XEUROMILLI­ONS LEAGUE

ZATERDAG 13-01-18

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Jonas Delalieux: “Ik haal op dit moment op aanvallend vlak mijn normale niveau niet. Maar daar wordt aan gewerkt.”
Foto SERGE MINTEN Jonas Delalieux: “Ik haal op dit moment op aanvallend vlak mijn normale niveau niet. Maar daar wordt aan gewerkt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium