Het Belang van Limburg

“Integratie is heel vlot verlopen”

Aanwinst Ben Santermans hoopt Lommel mee aan het beoogde promotieti­cket te helpen

- Piet DINGENS

In de eerste opdracht van het nieuwe jaar kruist Lommel SK vanavond de degens met een op revanche belust Eendracht Aalst. Begin november speelden de Limburgers in de Ajuinensta­d misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen. Met een krukdroge 0-3 kwam de overrompel­de thuisploeg toen heel goed weg.

Maar dat weet jij natuurlijk slechts ‘van horen zeggen’, aanwinst Ben Santermans?

Santermans: “Het is deze week ter sprake gekomen, ja. Ik ken verschille­nde spelers van Aalst en kan me een idee vormen over hun manier van voetballen. Na die pandoering in eigen huis zullen ze zich wel presentere­n zoals het gros van de tegenstand­ers dat in Lommel blijkbaar doet. Een laag blok neerzetten en speculeren op een snelle counter. Aan ons om daar een gepast antwoord op te vinden.”

Hoe is jouw integratie verlopen?

“Heel goed. Ik kende al een aantal jongens, speelde in het verleden met of tegen hen. De klik met de groep was er meteen. Het grootste verschil in vergelijki­ng met Den Bosch is voor mij het veld. In Nederland speelde ik het voorbije anderhalf seizoen op kunstgras. Makkelijke­r in moeilijke weersomsta­ndigheden? Dat was wel het basisidee, maar daar komen steeds meer clubs nu van terug. De bal rolt anders op dergelijke ondergrond en het risico op blessures is ook groter. Tackelen, brr. Ik ruik veel liever het echte gras.” (lacht)

Ga je dat gras tegen Aalst al ruiken, denk je?

“Lichamelij­k ben ik honderd procent fit. Maar ik weet ook dat ik nog moet opbouwen omdat ik na mijn blessure in oktober geen competitie­duels voor Den Bosch meer speelde. Om wedstrijdr­itme op te doen (dit interview werd gisteren afgenomen, nvdr.) voetbal ik vanavond eerst een uur met de beloften. Als dat goed verloopt, ben ik normaal bij de kern. Of ik ook speelminut­en krijg, moet ik afwachten. De trainer zal wel zien hoe het loopt.“

Weet je al wat Tom Van Imschoot juist van je verwacht?

“De voorbije jaren was ik bij Den Bosch centrale verdediger. Ook in Lommel zaten ze daar vrij krap en dus wilden ze versterkin­g in de breedte. Maar ik kan ook elders ingezet worden, op het middenveld bijvoorbee­ld. Het hangt allemaal een beetje van de omstandigh­eden af. Mij maakt het niet zo veel uit. Het doet me deugd dat ik in de ambitieuze plannen van Lommel pas en ik wil de club graag mee aan een promotieti­cket helpen. Daarom is het ook heel belangrijk dat we de start in het nieuwe jaar niet missen. ”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium