Het Belang van Limburg

Aaron Knight staat voor debuut bij Patro

- Jos MISCORIA

Patro start in het nieuwe jaar tegen Hamme (voorlopig?) zonder een grote toestroom van nieuwkomer­s. Enkel Tommy Lemarie werd aan boord gehaald, maar de Fransman is nog niet speelgerec­htigd. Dat is Aaron Knight, die al in oktober werd ingelijfd, nu wel. “Eindelijk, de honger is groot”, staat de Brit te popelen.

Offensieve middenveld­er Aaron Knight (21) werd geboren in Manchester en voetbalde de voorbije jaren bij Bolton Wanderers. “Tot mijn zeventiend­e speelde ik bij de jeugd van Manchester City, samen trouwens met Callum Harris. Bij Bolton startte ik bij de U18 en groeide ik door tot de U23. Ik startte drie keer in het eerste elftal en viel één keer in”, blikt Knight terug.

“België trok me wel aan, ja, en ik heb me ondertusse­n goed kunnen inwerken bij Patro. Opvallend hoeveel mensen hier behoorlijk goed Engels praten. Dat maakt de aanpassing natuurlijk een stuk gemakkelij­ker”, ervaart Knight, wiens moeder een echte Engelse is en de vader afkomstig is uit Barbados.

Loodzware opdracht

Of de jonge Brit beseft welke zware taak Patro de komende weken en maanden te wachten staat? “En of. Daar hebben we het op de club al uitvoerig over gehad. In de resterende veertien wedstrijde­n zouden we een achttal keer moeten winnen. Het wordt een loodzware opdracht, maar niet onmogelijk. De wil bij iedereen is ontzettend groot. Dat was de voorbije dagen op training wel duidelijk. Iedereen liep er vlijmscher­p bij. Die eerste wedstrijd tegen Hamme wordt super belangrijk. Als we die kunnen winnen, is veel mogelijk”, voorspelt Knight.

 ?? FOTO ETIENNE CLAESSENS ?? Aaron Knight.
FOTO ETIENNE CLAESSENS Aaron Knight.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium