Het Belang van Limburg

“Derby’s liggen ons wel”

Tervant-kapitein Tom Mignolet wil resultaat van heenmatch herhalen

- Bart SCHIJNS

Zaterdagav­ond om 19.30u wordt aan de Duistbosst­raat in Beringen de derby tussen AC Tervant en Stal Sport op gang gefloten. Kan Tervant-kapitein Tom Mignolet zijn ploegmaats op sleeptouw nemen om na de heenmatch (0-2) nu ook de terugmatch te winnen en Tervant zo wat ademruimte geven in de degradatie­strijd? Of verstevigt Stal Sport met winst zijn plaatsje in de top vijf? “Pech en blessures hebben ons toch onderaan het klassement doen belanden”, zegt Tom Mignolet, die straks - na een barstje in zijn voet - zelf pas aan zijn derde match van het seizoen start. “Het was de visie van het bestuur om met de groep die in derde de promotie had afgedwonge­n dit jaar het avontuur aan te gaan. Maar blessures zorgden ervoor dat er elke week wijziginge­n doorgevoer­d moesten worden. Daardoor speelde niet iedereen altijd op zijn beste positie en zo beland je dan in de hoek waar de klappen vallen. Maar als je de matchen overloopt, dan verdienden we zeker meer punten.”

Je zegt ook pech?

Mignolet: “Ja, als je nu vorige week bekijkt. We speelden een goede eerste helft en stonden met 0-1 voor. Omwille van de schouderbl­essure van Claes moesten we tijdens de rust noodgedwon­gen wisselen. De ploeg moest weer omgegooid worden en enkele minuten later stonden we met 2-1 achter. Kleine foutjes worden meteen afgestraft.”

In welke mate speelt het fusieverha­al mee?

“Ik denk niet dat de fusie met Flandria een rol speelt. De groep is sterk genoeg om er nog een mooi jaar van te maken. We komen iedere week met de beste bedoelinge­n op het terrein en strijden tot het laatste fluitsigna­al. Eventueel puntenverl­ies spoelen we na de match door met een pintje, maar de week erna staan we ook weer klaar om er een goede trainingsw­eek van te maken."

Schrik voor de degradatie­strijd?

“We zijn nu halfweg competitie en ik denk niet dat er uitgesprok­en degradatie­kandidaten zijn. Het hangt nog zowat allemaal samen. Je staat even snel weer een paar plaatsen hoger of lager. Wij zijn ervan overtuigd dat we ons zullen redden. Zeker nu de lappenmand stilaan begint leeg te lopen.”

De derby tegen Stal?

“Dat blijft natuurlijk speciaal. Zeker omdat er toch heel wat spelers zijn met een Stal-verleden. Ikzelf heb bijvoorbee­ld ook drie jaar bij Stal gespeeld. Maar derby’s liggen ons wel. Dat hebben we in de heenmatch en thuis tegen Paal al bewezen. En dat willen we straks herhalen. Stal is wel goed bezig, maar ik houd me liever met mijn eigen ploeg bezig. Ik ga me ook niet wagen aan een pronostiek. Ik bewijs het liever op het veld. Tervant zal scherp staan en als groep er alles aan doen om te winnen”

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Tom Mignolet: “Ik denk niet dat de fusie met Flandria Paal een rol speelt.”
Foto DICK DEMEY Tom Mignolet: “Ik denk niet dat de fusie met Flandria Paal een rol speelt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium