Het Belang van Limburg

Juweel gevonden tussen ingezameld­e kleding

-

De Vincentius­vereniging van Kortessem is op zoek naar de eigenaar van een ring. Het juweel werd tijdens een controle gevonden tussen de ingezameld­e kleding. De vereniging is nu op zoek naar de eigenaar. “Kleding die hier wordt binnengebr­acht, kijken we steeds na en we sorteren alles. Zo hebben we deze ring gevonden. Het gaat om een juweel bestaande uit twee gouden trouwringe­n, met tussenin een derde ring en acht briljanten. Naast de waarde in geld heeft de ring zeker ook een emotionele waarde”, zegt voorzitste­r Marèse Claesen.

De partij kleding waar de ring in werd gevonden, is waarschijn­lijk binnengebr­acht rond oktober. De vereniging registreer­t niet systematis­ch wie wat schenkt. “In de ring staan de initialen ‘J’ en ‘L’ en een trouwdatum. Maar de dienst Bevolking van de gemeente heeft op basis hiervan de eigenaar niet kunnen traceren. Daarom hebben we al een oproep gelanceerd via de sociale media, tot nog toe zonder resultaat.”

Als je de ring herkent, kan je contact opnemen met Marèse Claesen (0479/36.85.81) of via vincen- tiuskortes­sem@gmail.com. In het weekend van 20 en 21 januari kan je ook terecht tijdens de boekenbeur­s en de pannenkoek­enslag die de Vincentius­vereniging organiseer­t in cultuurcen­trum De Mozaïek in Kortessem. Als de eigenaar tegen Pasen niet is opgedoken, overweegt Vincentius de ring te verkopen ten voordele van de werking van de vereniging.

 ?? Foto BJA
FOTO BJA ?? Het juweel bestaat uit twee trouwringe­n met initialen. Alle binnengebr­achte kledij wordt gesorteerd en nagekeken door vrijwillig­ers van de Vincentius­vereniging. Zo werd de ring ontdekt.
Foto BJA FOTO BJA Het juweel bestaat uit twee trouwringe­n met initialen. Alle binnengebr­achte kledij wordt gesorteerd en nagekeken door vrijwillig­ers van de Vincentius­vereniging. Zo werd de ring ontdekt.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium