Het Belang van Limburg

‘The Shape Of Water’ en ‘Big Little Lies domineren Critics’ Choice Awards

-

Het awardseizo­en is ondertusse­n goed op gang gekomen, want na de Golden Globes van afgelopen zondag mochten de grootste sterren uit Hollywood donderdaga­vond opnieuw een mooie outfit – deze keer niet per se een zwarte – uit de kast halen. Ditmaal voor de Critics’ Choice Awards die al voor de 23ste keer werden uitgereikt door de Amerikaans­e filmcritic­i en televisiej­ournaliste­n. De belangrijk­ste prijs van de avond, die van beste film, ging naar de prent ‘The Shape Of Water’. De film van regisseur Guillermo del Toro was daarnaast ook de grote winnaar bij de langspeelf­ilms met vier beeldjes. Del Toro werd verkozen tot beste regisseur, Alexandre Desplat leverde de beste soundtrack en ook het productie-ontwerp van ‘The Shape Of Water’ zag er volgens de stemmende critici het mooist uit. ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’, zondag nog de grootste winnaar, deed het ook hier niet slecht met drie Critics’ Choice Awards.

De acteurs en actrices die afgelopen zondag een Golden Globe in ontvangst mochten nemen, mochten donderdaga­vond nog eens het podium op. De kans is dus groot dat ze ook tijdens de Oscars in de prijzen zullen vallen. Gary Oldman (‘Darkest Hour’) en Frances McDormand (‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) vertolkten de beste hoofdrolle­n. McDormands tegenspele­r Sam Rockwell en Allison Janney (‘I, Tonya’) haalden het in de categorieë­n van de bijrollen.

Bij de televisies­eries ging, net als bij de Emmy’s én Golden Globes, de HBO-reeks ‘Big Little Lies’ met de meeste prijzen lopen, vier in totaal. Nicole Kidman, Laura Dern en Alexander Skarsgård kregen beeldjes voor hun acteerpres­taties en de reeks werd verkozen tot beste korte televisies­erie.

 ?? FOTO'S VTM ?? Onder meer Bieke Ilegems (boven), Oscar Willems (links), Bill Barberis en Marie Verhulst zullen de boksring betreden.
FOTO'S VTM Onder meer Bieke Ilegems (boven), Oscar Willems (links), Bill Barberis en Marie Verhulst zullen de boksring betreden.
 ?? FOTO PHN ?? Regisseur Guillermo del Toro samen met enkele leden van de cast en crew van ‘The Shape Of Water’.
FOTO PHN Regisseur Guillermo del Toro samen met enkele leden van de cast en crew van ‘The Shape Of Water’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium