Het Belang van Limburg

Haekens heeft roman klaar

‘Ideale Wereld’-reporter schrijft satirisch verhaal over tv-makers

-

Tv-reporter Luc Haekens (49) debuteert binnenkort als romanschri­jver. Haekens, een Looienaar, is vooral bekend als de reporter uit het tv-programma ‘De Ideale Wereld’ die in straatinte­rviews nietsvermo­edende passanten in het ootje neemt. In zijn boek ‘De Ideale Walter’ gunt hij de lezer een satirische blik achter de schermen van de televisiew­ereld.

SCHERPENHE­UVEL -

Haekens vertrekt voor zijn verhaal van een programma dat doet denken aan ‘Blind Getrouwd’. Hij vertelt over een koppel dat ooit voor de tv-camera’s in het huwelijksb­ootje stapte, hoewel de twee absoluut niet bij elkaar pasten. Het stel kreeg een kind, Moon, en vanuit zijn standpunt doet Haekens zijn verhaal. Moon heeft zich zijn hele jeugd afgevraagd waarom de tv-makers zijn ouders destijds aan elkaar hebben gekoppeld en eenmaal meerderjar­ig besluit hij in het televisiem­ilieu te infiltrere­n. Eerst wordt hij assistent van een invloedrij­k tv-producent, Walter Molenaer, maar uiteindeli­jk krijgt hij een belangrijk aandeel in een van ’s mans best bekeken programma’s. Moon schopt het zelfs tot BV, maar dan gaat het grondig mis. Een van de kandidaten die aan het succesprog­ramma deelneemt, heeft een verborgen agenda en dat komt pijnlijk tot uiting, live op tv.

Angèle

‘De Ideale Walter’ wordt in maart in de boekhandel verwacht en zal worden uitgegeven door Manteau dat in 2018 zijn boeken uitgeeft onder de naam Angèle. Dat ter gelegenhei­d van het feit dat tachtig jaar geleden Angèle Manteau de uitgeverij oprichtte.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Luc Haekens.
FOTO PHOTO NEWS Luc Haekens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium