Het Belang van Limburg

“Mama is intussen overleden aan kanker”

Parkeerkaa­rt aangevraag­d

-

Vorig jaar rond deze tijd kampte de dienst voor personen met een handicap met een personeels­tekort. Ze moesten er een keuze maken: dossiers behandelen óf telefoons opnemen. De voorbije zomer werd er extra personeel aangesteld om de achterstan­d in te halen, maar ook nu is het nog maanden wachten op zo’n parkeerkaa­rt. “De overheid heeft vaak af te rekenen met onbegrip over hun werking. Wel, ook voor ons is de maat vol”, begint Addy Ariën zijn relaas. “Als een parkeerkaa­rt voor personen met een beperking aanvragen minstens drie maanden duurt, vraag ik me af waar en hoe ze die kaart moeten maken. Moet dat 23 commissies passeren? We hebben die kaart nu nodig, volgende maand is het te laat.” Twee maanden geleden vroeg Addy via de behandelen­de arts een parkeerkaa­rt aan voor zijn moeder Anny Raymaekers. “Die had ze nodig voor de momenten dat ze even goed was in haar gevecht met kanker. Als ze eens iets wilde gaan drinken in de zaak waar ze zo vaak koffie ging drinken met mijn vader, bijvoorbee­ld. Al was het dan water, want koffie beviel haar niet meer.”

“Nu zou dat behelpen zijn: auto voor de zaak - op de stoep of waar het kon - haar afzetten, haar binnenbren­gen en dan de auto ergens parkeren waar een plaatsje vrij was. En dat terwijl er een parkeerpla­ats voor gehandicap­ten voorzien is, maar wij er zonder kaart niet kunnen staan.”

“Wij hebben de parkeerkaa­rt niet meer nodig, mijn moeder is begin deze week overleden. Maar mijn vraag kan voor vele anderen wel nuttig zijn. Als iemand zo’n kaart nodig heeft, moet er onmiddelli­jk gehandeld kunnen worden. In tijd van hulp bij gezondheid­sproblemen binnen de familie is die zoektocht naar hulpmiddel­en en de snelheid van afhandelen toch wel zeer belangrijk.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? “Voor Addy Ariën is de maat vol: “Moet een aanvraag voor een parkeerkaa­rt 23 commissies passeren?”
FOTO JEFFREY GAENS “Voor Addy Ariën is de maat vol: “Moet een aanvraag voor een parkeerkaa­rt 23 commissies passeren?”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium