Het Belang van Limburg

Simon Mignolet nummer 1 af bij Liverpool

TRUIENAAR LIJKT DEFINITIEF NUMMER ÉÉN AF IN DOEL BIJ LIVERPOOL

- Bart LAGAE

Manchester City weet weer wat verliezen is in de Premier League. Liverpool deed precies wat moest om de machine van Pep Guardiola in de problemen te brengen. Negen dolle minuten in de tweede helft leidden tot een verdiende 4-3-zege. The Reds deden dat wel zonder Simon Mignolet in doel. Coach Jürgen Klopp gaf de voorkeur aan zijn landgenoot Loris Karius, waardoor de Truienaar nu definitief nummer 1 af lijkt bij Liverpool. Heeft Simon Mignolet nog een toekomst bij Liverpool? Die vraag klinkt luider dan ooit, nadat coach Jürgen Klopp tegen Manchester City in doel de voorkeur gaf aan Loris Karius. Voor het eerst sinds de Duitser anderhalf jaar geleden vanuit Mainz in Liverpool neerstreek, zegt Klopp met zoveel woorden dat hij zijn landgenoot verkiest als keeper.

“Als hij het vandaag goed doet, blijft hij staan”, meldde hij voor de wedstrijd tegen City. In de wedstrijd ging Karius in de fout, door de 1-1 van Sane binnen te laten in zijn korte hoek. Maar Klopp nam zijn landgenoot achteraf in beschermin­g.

“Mensen vinden altijd wel een haar in de soep om over te klagen. Natuurlijk ging de bal binnen in de hoek waar hij stond, Loris weet dat ook. Maar de keeper van Manchester City (Ederson,nvdr.) veroorzaak­te de goal van Salah en daar spreekt niemand over. Drie goals binnenlate­n was niet zo cool, maar als je voetbal speelt zoals wij, zullen de resultaten komen.”

Gegenpress­ing

Op dat vlak kreeg Klopp gisteren gelijk. Met de 4-3-zege tegen City won hij al voor de vijfde keer een rechtstree­ks duel van Pep Guardiola. Dat is meer dan wie ook in de Premier League. De Duitser liet zijn troepen spelen zoals ze het meestal doen: volgens de principes van Gegenpress­ing. Simpel gezegd: proberen zo snel mogelijk een doelkans te puren uit balverlies. Daarvoor moet je dynamische spelers hebben met zeven longen. Roberto Firmino vervulde die rol tot in de perfectie. Hij kwam mee tackelen op het middenveld en rondde een doelkans met kracht en finesse af. Ook Klopps keuze voor Alex OxladeCham­berlain in de plaats van Adam Lallana was opmerkelij­k. Lallana wordt gezien als de man die de naar Barcelona vertrokken Philippe Coutinho moet vervangen. Maar de wedstrijd tegen City was het bewijs dat Liverpool perfect zonder Coutinho en dus ook zonder Lallana kan. Met Oxlade-Chamberlai­n koos Klopp resoluut voor snelheid. The Ox was de Cityverded­iging te snel af na goed storingwer­k van Firmino voor de 1-0. Naast Oxlade-Chamberlai­n koos Klopp voor kracht op het middenveld. Emre Can en Georginio Wijnaldum wonnen de duels en hielden een oogje op Kevin De Bruyne als die zijn medemaats in stelling wilde brengen. De Duitser en de Nederlande­r zorgden onder hun twee voor het evenwicht op het middenveld. Daardoor had Klopp vier offensieve spelers over om City in de problemen te brengen. Oxlade-Chamberlai­n, Salah, Mane en Firmino maakten ook elk een doelpunt.

Vermoeid City

Manchester City slikte tot gisteren nog maar dertien goals, maar dat had het meer te danken aan zijn dominantie van de tegenstand­er dan aan de kwaliteit van de verdedigin­g. Vincent Kompany is nog steeds niet verlost van zijn probleem aan de kuit en zat op Anfield in de tribune. Het duo Stones-Otamendi doet het dit seizoen redelijk, maar maakt fouten als ze onder druk worden gezet. Zelfs de tot hiertoe uitstekend keepende doelman Ederson ging in de fout. Hij kwam ver uit om gevaar te ontzetten, maar speelde pardoes in de voeten van doelpunten­dief Mohamed Salah. Dat Liverpool sneller en scherper was had ook te maken met de midweekwed­strijd die City had moeten spelen. Het was maar in de League Cup en maar tegen Bristol City, maar enkele spelers waren duidelijk niet op hun beste niveau. Fabian Delph moest geblesseer­d naar de kant en was duidelijk niet fit aan de wedstrijd begonnen. Kevin De Bruyne behoorde nog tot de betere spelers, maar Sergio Agüero en co vingen te weinig aan met enkele van zijn scherpe voorzetten.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ?? FOTO PHN ?? De Duitser Loris Karius (r.) kreeg in doel de voorkeur opSimon Mignolet.
FOTO PHN De Duitser Loris Karius (r.) kreeg in doel de voorkeur opSimon Mignolet.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium