Het Belang van Limburg

Elise Mertens vol vertrouwen naar Australian Open

Hamontse pakt voor de tweede keer de WTA-titel in Hobart

-

Elise Mertens heeft zaterdag geschieden­is geschreven. De 22-jarige Hamontse slaagde er als eerste speelster in om twee keer het WTA-tornooi van Hobart te winnen. Mertens, die vorig jaar in Hobart haar eerste WTA-titel pakte, nam in de finale de maat van de Roemeense Mihaela Buzarnescu. De finale tegen Buzarnescu (WTA 57) werd meerdere malen onderbroke­n door de regen. In totaal nam de partij acht uur in beslag. Maar dat kon Mertens (WTA 36) niet uit haar lood slaan. Al had de Hamontse wel vijf matchballe­n nodig om de klus af te maken.

Ook dubbeltite­l

Mertens’ honger was duidelijk nog niet gestild. Na haar titel in het enkelspel ging ze meteen daarna - aan de zijde van Demi Schuurs ook nog eens met de dubbeltite­l aan de haal. Het Belgisch-Nederlands­e duo haalde het met met 6-2, 6-2 van Lyudmyla Kichenok en Makoto Ninomiya. Straf die dubbeslag van Mertens. Alleen Zheng Jie deed het haar in 2005 voor in Hobart.

“Het is echt ongeloofli­jk dat ik mijn titel heb kunnen verlengen”, glunderde Mertens. “Ik wilde zo graag deze finale winnen, dat ik op het einde een beetje nerveus werd. Het was echt niet gemakkelij­k door de regen. Ik weet niet meer hoe vaak de match is onderbroke­n, ik ben de tel kwijtgeraa­kt. Iedere keer opnieuw moest ik mij weer opwarmen. En tegelijk fris in het hoofd blijven. Het was vooral belangrijk om niet gefrustree­rd te geraken. En dat is me gelukt. Het is een heel lange, maar fantastisc­he dag geworden!”

Papegaaien

De Belgische nummer één kan nu vol vertrouwen naar de Australian Open, waar ze vandaag in de eerste ronde tegen kwalificat­iespeelste­r Viktoria Kuzmova (WTA 125) aan de bak moet. “Het is een prachtig begin van het jaar, met de Hopman Cup in Perth en nu deze titel”, zei Mertens nog. “Ik ben heel blij dat ik ben teruggekom­en naar Hobart. Ik hou van deze plek, de natuur, de dieren. De papegaaien die hier rondvliege­n, dat zie je niet in België. En ik ben ook heel fier dat ik heb kunnen bewijzen dat ik in staat ben om opnieuw te winnen. Ik heb getoond dat ik heel regelmatig ben. Dat geeft me veel vertrouwen voor Melbourne.”

 ?? FOTO EPA-EFE ??
FOTO EPA-EFE
 ?? FOTO EPA-EFE ??
FOTO EPA-EFE
 ??  ??
 ??  ?? Elise Mertens heeft haar tweede WTA-titel beet. Opnieuw in Hobart.
Elise Mertens heeft haar tweede WTA-titel beet. Opnieuw in Hobart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium