Het Belang van Limburg

“Chips en McDonalds deden deugd”

Julie Brouwers (meisjes-nieuweling­en)

-

Julie Brouwers werd met bravoure nationaal kampioen bij de meisjes-nieuweling­en. Dat ze een talentje is, heeft ze als aspirant overvloedi­g bewezen. Niet alleen in het veld, ook op de weg. Velen zullen zich nog herinneren dat ze enkele jaren geleden tijdens een wedstrijd in Leopoldsbu­rg alle jongens van haar leeftijd op één ronde zette en daarmee de nationale pers haalde. Maar het lijkt erop dat ze toch meer en meer voor het veldrijden zal kiezen. “Je zal me zeker nog op de weg zien”, stelt ze meteen. “Maar het veldrijden is inderdaad iets wat ik heel graag doe. Ik ben niet zomaar van Balen BC overgestap­t naar de veldritplo­eg van Geert Wellens. Dankzij mijn nieuwe team beschik ik over het beste materiaal en kan ik terugvalle­n op mensen die gespeciali­seerd zijn in het veld.”

Toch wil Julie nu nog niet alles op alles zetten. “Ik doe er wel veel voor. Maar er moeten nog groeimogel­ijkheden blijven. Zo let ik bijvoorbee­ld nog totaal niet op mijn voeding. Alleen de laatste weken heb ik dat in het vooruitzic­ht van het BK een beetje gedaan. Geen chips, geen frieten. Een hele opoffering”, lacht ze. “Voor de start van het BK vroeg Geert Wellens me wat ik na de streep graag zou hebben. Daar moest ik niet lang over nadenken. Een zak chips uiteraard. En jawel… hij stond daar met een zakje. En beter nog… enkele uren na de wedstrijd zijn we met de ploeg naar de McDonalds afgezakt. Amai… dat heeft gesmaakt”, giechelt ze.

Dat Julie Brouwers de titel behaalde was niet echt een verrassing. Afgaande op haar prestaties de voorbije winter was zij de torenhoge favoriet.

“Toch was ik er niet gerust in. Ik ben geen echte zandspecia­list. Vandaar dat ik voor de start toch erg zenuwachti­g was. Eens het duidelijk was dat ik goede benen had, zat ik snel op mijn gemak. Deze titel is een beloning voor heel wat inspanning­en, want het is niet allemaal van een leien dakje gelopen. Vergeet niet dat er bij mij begin juni klierkoort­s werd vastgestel­d. Daardoor heb ik bijna twee maanden totaal niets kunnen doen met als gevolg dat mijn hele voorbereid­ing in het water viel. Gelukkig is nadien alles snel in de juiste plooi gevallen. Deze kampioenen­trui is zeker de kers op de taart.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Julie Brouwers: kampioene bij de meisjes-nieuweling­en.
FOTO PHOTO NEWS Julie Brouwers: kampioene bij de meisjes-nieuweling­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium