Het Belang van Limburg

“Superblij met podiumplek”

Brent Blommen (eerstejaar­s nieuweling­en)

-

De naam Blommen gaat al jaren mee in het veldrijden. Eerst was er nonkel Stefan, daarna papa Bart, tot enkele jaren geleden broer Dennis en nu is er Brent. Laatstgeno­emde behaalde zaterdag bij de eerstejaar­s nieuweling­en een bronzen medaille. Een beloning voor zijn regelmaat, want hij staat niet voor niets aan de leiding in het klassement van De Moedige Veldrijder.

De jongste Blommen was bijzonder blij met zijn bronzen plak. “Voor de wedstrijd had ik gehoopt op een podiumplaa­ts en dat is me gelukt. Dus mij hoor je niet klagen”, stelt de knaap uit Lummen. “Ik wist wel dat die podiumplaa­ts mogelijk was. Maar dan moest alles meezitten, want er waren nog kapers op de kust. Vooraf waren we op papier met een vijftal grote favorieten. Ik was er daar eentje van. Toch zakte ik met vraagteken­s naar de kust af. Ik had nog nooit een cross gereden in zand als dat van Koksijde. In Zonhoven had het gekund, maar daar moest ik forfait geven door ziekte. Ik ben wel een goede loper en dat is me tijdens het BK goed van pas gekomen.”

Voor de titel kwam Brent nooit in aanmerking. Daarvoor was Jelle Harteel te sterk. Brent reed wel lang op plaats twee. Dan toch niet ontgoochel­d dat het brons werd in plaats van zilver? “Totaal niet”, benadrukt Brent. “Ik heb een goede wedstrijd gereden en toen Mathis Avondts bij me kwam, wist ik dat het moeilijk zou worden. Op een cruciale zandstrook kon hij op de fiets blijven terwijl ik moest afstappen. Toen was hij weg.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium