Het Belang van Limburg

Negende op een rij voor Sanne Cant

-

Sanne Cant (Iko-Beobank) was in Koksijde andermaal een klasse apart: winst met meer dan één minuut voorsprong op Ellen van Loy (Telenet-Fidea). Goed voor haar negende titel op rij. “Volgend jaar tien? Dat klinkt heel mooi, ja.” Het is de contradict­ie van het BK in Koksijde: de damescompe­titie is al het hele seizoen met voorsprong de spannendst­e over alle categorieë­n heen, maar niet wanneer er enkel een Belgisch peloton aan de start komt. Dan steekt Sanne Cant er met kop en schouders boven uit. Haar prestatie deed aan ploegmaat Mathieu van der Poel denken: weg in de tweede ronde en zonder omzien naar de winst. “Ik gun mezelf graag de ruimte om een foutje te maken”, zo legde Cant uit. “Liever dat dan het spannend maken voor de mensen thuis en uiteindeli­jk toch pas tweede worden.”

In elke ronde klokte Cant de snelste tijd, goed voor haar negende titel op rij. Volgend jaar kan ze Roland Liboton evenaren, met tien na elkaar. “Ja, dat klinkt goed”, zegt Cant. “Maar er zullen dan wel mensen zijn die beweren dat het BK vroeger niet heel veel voorstelde. Misschien was dat ook zo, maar ondertusse­n is het niveau er heel erg op vooruit gegaan. Al onze Belgische rensters doen nu mee op in de Wereldbeke­rs.”

Cant is op dit moment Belgisch, Europees en wereldkamp­ioene. Over drie weken probeert ze in Valkenburg ook die laatste titel te verlengen. “De belangrijk­ste van drie”, besluit ze. “En ongetwijfe­ld ook de zwaarste.”

TOP DRIE: Sanne Cant, Ellen Van Loy, Loes Sels

 ?? FOTO BELGA ?? Cant ging ervandoor in de tweede ronde en reed solo naar de zege.
FOTO BELGA Cant ging ervandoor in de tweede ronde en reed solo naar de zege.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium