Het Belang van Limburg

“Dag om snel te vergeten”

Laura Verdonscho­t (dames elite)

-

Laura Verdonscho­t leek in de eerste ronde nog even voor een herhaling van het BK in Oostende te kunnen zorgen. De Lommelse ging er in het zand even alleen vandoor, maar kreeg nog voor het ingaan van de tweede ronde het gezelschap van Cant, die er vervolgens al vroeg een onewomansh­ow van maakte. “Hoewel ik in de openingsro­nde van de rest wegreed op de Herygersdu­in, zat er niets op de benen. Ze liepen onmiddelli­jk vol en ik moest al hoestend en proestend omhoog lopen. Het werd precies ronde na ronde erger. Op een gegeven moment leek het wel alsof ik niet meer met de fiets kon rijden. Hoewel techniek nochtans mijn sterkste punt is. Laat het ons erop houden dat het een dag was om snel te vergeten.” In de strijd om het brons leek Verdonscho­t lange tijd de bovenhand te hebben, tot Loes Sels haar in de slotronde nog bijbeende en vervolgens achterliet. “Ik heb echt alles geprobeerd om derde te worden. Maar zelfs indien ik die laatste podiumplek had behaald, dan nog zou de ontgoochel­ing overheerst hebben. Mijn gevoel op de fiets was gewoon slecht en dat blijft balen. Door mijn darminfect­ie zal het voor mij dit seizoen moeten gebeuren op de kampioensc­happen. Tot dusver wil dat niet lukken, maar we blijven terugvecht­en. Hopelijk heeft dit seizoen één begenadigd­e dag waarin alles meezit voor mij in petto. Maar dat heb je niet te kiezen. Dus zullen we maar hopen op een deftig seizoenein­de.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Laura Verdonscho­t ging er in het begin van de wedstrijd even alleen vandoor, maar werd uiteindeli­jk vierde.
FOTO PHOTO NEWS Laura Verdonscho­t ging er in het begin van de wedstrijd even alleen vandoor, maar werd uiteindeli­jk vierde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium