Het Belang van Limburg

“Miste dat tikkeltje frisheid”

Quinten Hermans (heren elite)

-

Quinten Hermans had meer verwacht van zijn eerste BK bij de profs. Vooraf mikte de Looienaar op een plaats dichtbij stek vijf. Hoewel hij die positie beet had meteen na de start, verzeilde de 21-jarige naarmate de cross vorderde meer en meer naar de achtergron­d. Uiteindeli­jk moest de lion van Telenet-Fidea tevreden zijn met plaats tien.

“Al mijn concurrent­en waren blijkbaar dik in orde, terwijl ik een conditione­el iets mindere dag kende”, gaf Quinten na afloop ootmoedig toe. “Ik miste dat tikkeltje frisheid dat de anderen duidelijk wel hadden. Tussen plaats vijf en tien zat alles dicht bij elkaar. Als ik dat procentje beter ben, doe ik misschien wel mee om die vijfde plek. Nu kon ik niet mee. Niet toen de top drie wegreed en ook niet toen de achtervolg­ers me bijbeenden. Het was alsof het in elk groepke net te snel ging. Daardoor kon ik niet recuperere­n in de tussenstuk­ken en vatte ik in het rood de zandstroke­n aan. Soms reed ik er los doorheen, maar even vaak heb ik ook zitten sukkelen in het zand. Tja, als je zo telkens concurrent na concurrent moet laten rijden, dan begint dat natuurlijk ook in het kopke te spelen.” Hermans beet kortom een beetje in het zand, maar blijft strijdvaar­dig als de komende opdrachten ter sprake komen.

“Ik zat duidelijk nog niet in mijn allerbeste vorm, al kan die niet meer veraf zijn. Laat ons hopen dat mijn hoogvorm de komende weken wel tot uiting komt”, besloot de eerstejaar­s prof, die nog steeds in aanmerking komt voor een felbegeerd WK-ticket.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium