Het Belang van Limburg

Courtois en co uitgeflote­n door fans

-

CYPRUS

Igor De Camargo won met APOEL zondagmidd­ag met liefst 0-8 bij Doxa. De Camargo, die de volledige wedstrijd speelde, scoorde één keer. APOEL staat nu op één punt van koploper AEK Larnaca, maar heeft wel nog twee wedstrijde­n te goed.

ENGELAND CHAMPIONSH­IP

Marnick Vermijl zat niet in de selectie van Preston North End dat de punten deelde bij Millwall (1-1).

FRANKRIJK

Stef Peeters behoorde niet tot de selectie van Caen dat op eigen veld verloor van Lille (0-1).

NEDERLAND EREDIVISIE

Stijn Wuytens oefende met AZ tegen Sankt Gallen (2-2). Vrijdag herneemt AZ de competitie tegen het FC Utrecht van Cyriel Dessers. ***Jordy Croux versloeg met Willem II in een oefenduel Hibernian (3-1) en hervat de competitie zond in Groningen. **** Dries Wuytens en Bram Castro verloren met Heracles de oefenpot tegen Karlsruhe (2-3). Zondag hervatten zij de competitie tegen PSV.

EERSTE DIVISIE

Marco Ospitalier­i (90’) veroverde met Fortuna Sittard de periodetit­el na een zege tegen Jong Ajax (2-1). Fortuna leidt met één punt voorsprong op NEC, dat wel nog een wedstrijd te goed heeft. Ospitalier­i lag met een vrijschop aan de basis van de eerste treffer. *** Muhammed Mert (90’) en Bart Biemans (90’) kwamen met FC Den Bosch tegen Almere op voorsprong, maar gingen uiteindeli­jk toch de boot in (1-3). *** Mathias Schils (90’)versloeg met Cambuur De Graafschap (3-2) na een spannende partij. *** Tino Delorge viel bij de rust in bij Dordrecht dat in het slotkwarti­er de zege pakte bij Jong Utrecht (0-2) *** Tibeau Swinnen (90’) won na een puike start met Eindhoven van Emmen (2-1). *** Tuur Houben moest met MVV vrede nemen met een scoreloos gelijkspel tegen Telstar. Naast Houben maakten ook Pieter Nys en Alessandro Ciranni de wedstrijd vol. Matisse Thuys bleef op de bank.

SPANJE

Andreas Pereira was geschorst bij Valencia dat de won op het veld van Deportivo La Coruna (1-2). Ruud Boffin speelt donderdag met Antalyaspo­r voor de Turkse beker tegen Kayserispo­r. Chelsea mocht zaterdag Thibaut Courtois danken. De Bilzenaar behoedde zijn ploeg met een cruciale redding op een poging van Wilfred Ndidi voor de nederlaag tegen Leicester. Chelsea speelde drie keer op rij 0-0 gelijk en kreeg een deel van de fans in Stamford Bridge over zich heen.

“Ik weet dat we niet goed speelden, maar we hebben de fans in Stamford Bridge nodig om achter ons te staan en niet om ons uit te fluiten”, reageerde Courtois. “Dat verdienen we niet, want we spelen geen slecht seizoen. Fans moeten weten dat we proberen uit te voetballen van achteruit. We weten dat dat risico’s met zich meebrengt, maar dat is nu eenmaal ons spel.” De vermoeide Eden Hazard werd al na 58 minuten naar de kant gehaald. Michy Batshuayi bleef op de bank. Woensdag speelt Chelsea een replay in de FA Cup tegen Norwich.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Courtois hield Ndidi met een knappe save van de 0-1.
FOTO PHOTO NEWS Courtois hield Ndidi met een knappe save van de 0-1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium