Het Belang van Limburg

Niks nieuws onder de zon

-

Met die vijf woorden valt de winterstag­e van STVV samen te vatten. Geen nieuwe blessures, geen incidenten, geen wrevel, geen slecht weer. Jonas De Roeck heeft terecht alle reden om tevreden terug te blikken op een geslaagde week in La Manga. Uw reporter zag een gretige groep waarin heel wat werd afgelachen maar tegelijk ook hard gewerkt werd. De mentale dreun die de laatste thuismatch tegen Antwerp met zich meebracht, lijkt verteerd.

Het ziet ernaar uit dat de Kanaries klaar zijn om komaf te maken met de reeks van tien wedstrijde­n zonder overwinnin­g en om opnieuw een sterke reeks neer te zetten. Zoals ze dat in het begin van het seizoen deden. Die bracht de Kanaries toen stevig in de top zes, een bevoorrech­te en voor STVV ongewone positie waarin het zich na 21 speeldagen nog steeds bevindt. Negen finales staan Sint-Truiden nu te wachten om ‘missie play-off 1’ tot een goed einde te brengen. Daarbij wachten vijf concurrent­en uit de top zeven. Onder meer Anderlecht en Club thuis en Gent, Genk, Oostende en Charleroi uit: de uitkomst van het zware programma zal pas echt oordelen of het werk onder de Spaanse zon daadwerkel­ijk heeft gerendeerd. En of deze groep voldoende kwaliteit in huis heeft om met de subtop te ijveren.

Intussen werden de wintertran­sfers op Stayen in het vriesvak geplaatst omwille van de Japanse overname.

Morgen houdt STVV haar nieuwjaars­receptie in het bijzijn van de nieuwe voorzitter Muranaka. Die zal de hele week topoverleg houden op Stayen. Mogelijk zal nadien het één en ander duidelijk worden. Wordt het budget verhoogd? Wat komt erbij? Wie mag beschikken? Hoe Japans zal Sint-Truiden kleuren? Wordt er aan de filosofie gesleuteld? Niemand die er op dit moment een sluitend antwoord op kan geven. De nieuwsgier­igheid over wat komen zal, leeft onderhuids bij iedereen die aan STVV verbonden is. Hoe zou u zelf zijn als u een nieuwe baas krijgt en die op de koop toe ook nog eens uit het verre Oosten komt? Sinds ze het roer overnamen op Stayen zagen de nieuwe bewindvoer­ders de Kanaries nog geen enkele keer winnen. Met een speler of acht wiens (huur)verbinteni­s deze zomer afloopt, hebben ze er met het oog op volgend seizoen alle baat bij om de gashendel in de resterende matchen volledig open te draaien en hun nieuwe bazen te overtuigen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium