Het Belang van Limburg

Lummen lijdt eerste nederlaag, eindelijk drie punten voor Gems

-

Optima geraakt in tweede landelijke niet weg uit de onderste regionen. In Soba stond het na twaalf minuten al 32-11 achter. Op vijf minuten tijd kwam het met een 1-14 terug in de wedstrijd dankzij Dusart, Nijs en Renaux. Soba liep opnieuw uit, maar via Nijs werd het zes minuten voor het einde 76-74. Erover geraken lukte niet. Kempeneers maakte in de slotminuut met een bom 86-83. De Antwerpena­ren stelden de overwinnin­g veilig aan de vrijworpli­jn.

Lommel B won ruim van Ekeren B dankzij 4/5 driepunter­s van Michiels. Stevoort werd verrast door een zonepress van Sobabee, maar herpakte zich met een sterke Delsaux. Het beheerste de rebound (58-30). De heroptrede­nde Janssens maakte samen met een bepalende Wirix het verschil na rust. De vrouwen van Lummen leden hun eerste nederlaag van het seizoen bij Kangoeroes B, dat versterkt werd met Top Divisiespe­elsters Ellen Lauwers en Xynthia Smeets. Vanaf de start werden er veel fouten tegen Lummen gefloten. Door deze foutenlast kon het nog amper verdedigen.

Gems pakte in Zuiderkemp­en een belangrijk­e zege dankzij een collectief sterke verdedigin­g. De driepunter­s van Copermans vielen telkens op de juiste momenten binnen. Zonhoven verloor de tweede keer op rij en zakt naar plaats vier. Het kwam door de beperkte kern te kort in de rebound. Mercurius, dat laatste stond, kwam 34x aan de vrijworpli­jn. Zonhoven slechts 5x.

MANNEN EERSTE LANDELIJKE BAASRODE-CUVA B 112-106

MANNEN TWEEDE LANDELIJKE B

SOBA B-OPTIMA 91-86

VROUWEN EERSTE LANDELIJKE

HOUTEM-HOUTHALEN 64-86

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium