Het Belang van Limburg

Je geduld hebben”

-

bracht.

“Allemaal achter de bal, een hobbelig veld, de match zat op slot”, zei Remans. “Maar als wij even doordrukke­n, merk je dat de tegenstand­er het moeilijk krijgt. Eénmaal gescoord hadden we de wedstrijd onder controle.“Helson-coach Persoons redeneerde ook zo. “Zulke matchen zijn moeilijk open te breken”, zei hij. “Soms moet je geduld oefenen. Maar ik denk niet dat Vlijtingen één doelkans heeft afgedwonge­n, waardoor zij kunnen zeggen dat ze hadden kunnen winnen.” “Aanvallend hebben we te weinig gebracht”, gaf Vlijtingen-coach Heymans toe. “Helson is toch wel sterker dan de buitenwere­ld ziet. Twee fantastisc­he voorzetten van Vanvoorden hebben de match beslist. En chapeau voor Vandecaute­r. Wat die op zijn leeftijd (36) nog allemaal afloopt. Daar konden wij fysiek niet tegenop.”

Davy Heymans kwam vervolgens met een verrassing die kan tellen. Hij wordt volgend seizoen T1 bij Bregel. Vrijdagavo­nd heeft hij z’n akkoord gegeven. Financieel gaat Heymans er natuurlijk wat op vooruit.

“Maar het is niet zo erg als je denkt. Ik woon op 300 meter van het terrein van Bregel en sportief denk ik me, nu ik een beetje naambekend­heid heb gekregen, op termijn ook te verbeteren.” Bij VVV zijn ze natuurlijk niet happy. “Nu moeten we weer opnieuw beginnen”, klinkt het bij het bestuur. Zeker omdat men vreest ook spelers te verliezen. Ampofo en Truscelli hebben al getekend bij Bregel en Tans en Duijsens zijn er in gesprek, maar hebben nog niets beslist.

Davy Heymans wordt volgend seizoen T1 bij Bregel, ook spelers Ampofo en Truscelli trekken naar Bregel

Persoons blijft

Bij Helson staat vast dat Geert Persoons er trainer blijft.

“Ik heb dinsdag mijn woord gegeven”, bevestigt Persoons. “Of we de spelersgro­ep bijeen kunnen houden? Daar gaan we toch ons best voor doen. Het bestuur werkt daar hard aan.” Helson-voorzitter Hermans: “Je ziet toch wat je ziet. Kijk eens naar het aantal toeschouwe­rs vandaag. En dit zijn twee ploegen uit de top vijf. Aan de huidige vergoeding­en zal het niet meer gaan. Het moet lager. Andere ploegen kunnen dat, wij ook. We zijn niet alleen. De controle vorig jaar in februari heeft ons ook pijn gedaan. Met de betalingen lopen we inderdaad wat achter, maar we lossen dat op een zakelijke en sportieve manier op. Wat we beloofd hebben, komen we zeker na.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium