Het Belang van Limburg

Stieners blaast strijd om het behoud nieuw leven in

- Marc CLERINX

Het kostte Hoeperting­en bloed, zweet en tranen, maar dankzij twee goals van Stieners zette HIH gisteren RC Peer opzij: 2-1. De ploeg van coach Nassen blaast zo de strijd om het behoud nieuw leven in. Beide ploegen begonnen bijzonder gretig aan de degradatie­topper. Na drie minuten mocht Azevedo zich gelukkig prijzen met een gele kaart, toen hij de doorgebrok­en Stieners onderuitha­alde. Aan de overzijde waren de bezoekers dichtbij de openingstr­effer, toen Lacroix een schot van Kosten van de doellijn veegde. Nog in het eerste kwartier verdween een lobbal van Marckx over doel en weerde Claes een knappe vrijschop van Azevedo. De bezoekers kwamen in de eerste helft nog enkele keren gevaarlijk opzetten, maar waren onmondig voor doel.

Meteen na de rust stuurde Marroccoli Marckx in de diepte en die hield het hoofd koel en liet Stieners van dichtbij de openingstr­effer scoren: 1-0.

De vreugde was van korte duur, want even later verschalkt­e Kosten met een slimme kopbal doel- man Claes: 1-1.

De partij leek op een billijk gelijkspel uit te draaien, tot Stieners (op aangeven van invaller Vanholst) in de slotminuut alsnog voor de erg belangrijk­e thuiszege zorgde. “Het is gewoon schandalig hoe wij hier in de slotfase nog de boot ingingen”, zuchtte een zwaar ontgoochel­de Peer-trainer Dirk Daelmans na afloop. “Er was geen organisati­e meer en daar wist een ervaren spits zoals Stieners dankbaar van gebruik te maken.” De ontlading bij de thuisploeg was bijzonder groot. “We hebben vandaag misschien iets te veel gekregen, maar de voorbije wedstrijde­n in Vlijtingen en Bree hadden we ook meer verdiend en niet gekregen”, sprak een opgeluchte trainer Daniël Nassen. “De jongens verdienen een pluim voor hun inzet en mentalitei­t. Deze zege is een opsteker en geeft ons moed om de degradatie­strijd met succes aan te gaan.”

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Bronckaert­s houdt Do Ceu in de tang.
Foto SERGE MINTEN Bronckaert­s houdt Do Ceu in de tang.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium