Vanhoudt en Laenen leggen derby na rust in beslissend­e plooi

(foto) Anadol al snel op weg naar de zege tegen

KFC Hamont. De pijlsnelle flankaanva­ller van Anadol rondde fraai twee steekballe­n van spelverdel­er Huyuk af.

“Nochtans niet mijn specialite­it. Maar na vijf weken had ik echt honger om te voetballen. Ik voelde al tijdens de opwarming dat het goed zat. En als je dan binnen het kwartier tweemaal scoort, voel je je wel goed”, lacht Baeten, die vooral blij is met de driepunter voor Anadol. “Die punten komen goed van pas, want we willen zo snel mogelijk weg onderaan de klassering.” Waar Jens volgend seizoen zal voetballen, weet hij nog niet. “Er zijn enkele ploegen die wel interesse tonen, maar voorlopig neem ik nog geen beslissing. Laat ons maar eerst zorgen dat Anadol zich redt.”

EKSEL TURKSE FC 2 1

De fysiek sterke bezoekers hadden het betere van het spel, maar Eksel kon rekenen op twee goals van een alerte De Pachter. Eerst was hij bij de pinken toen keeper Karaoz de bal loste. Daarna leidden een knappe controle en slim vrijkappen de 2-1 in. Taspinar scoorde tussendoor tegen. AC Tervant heeft woord gehouden. Met droge 3-0-cijfers werd Stal Sport zaterdagav­ond terug naar huis gestuurd en zo blijkt de derbykoort­s alweer de ideale motivatie voor de mannen van trainer Bert Ghys. Niels Vanhoudt en Glenn Laenen waren met hun doelpunten de killers met dienst. Stal kwam in de eerste helft nochtans het dichtst bij een openingstr­effer. Deelkens redde een schot van Tips met de vuisten en Billiau keerde een bal van de lijn. Omdat Tervant daar maar weinig tegenover kon plaatsen, bleek het uitvallen van Stal-spelerTrin­idad (met een knieblessu­re) wel het belangrijk­ste wapenfeit van die eerste 45 minuten. “Trinidad zorgde met zijn infiltrati­es altijd wel voor gevaar. Door zijn uitvallen hadden we maar weinig alternatie­ven. Door verschuivi­ngen konden we ons spel niet opdringen”, verduideli­jkte Hans Hermans achteraf.

Met de inbreng van Cuyvers bij de rust veranderde Tervant het geweer van schouder en dat loonde al snel. Niels Vanhoudt zette zich door in een duel buiten de rechthoek met keeper Plees en kon met een lobbal Tervant op voorsprong brengen: 1-0.

HAMONT ’99 ANADOL

Hans HERMANS (Stal)

1 2

Nog in het beginkwart­ier zorgde Jens Baeten met twee razendsnel­le counters voor 0-2. Hamont knokte zich op karakter weer in de match, maar van de weinige kansen werd er slechts één benut. Een hard werkend Anadol bleef dan ook verdiend overeind.

REPPEL ELEN

Amper enkele minuten later kopte diezelfde Vanhoudt een lage voorzet van Veestraete­n mooi in doel: 2-0.

“Vóór de rust hadden we het moeilijk, maar daarna bleken we efficiënte­r dan ooit. Dat ik twee keer scoorde, is leuk, maar die drie punten zijn belangrijk­er. We staan met vier à vijf ploegen op een hoopje. Fijn dat we in deze derby hebben kunnen laten zien dat we niet rijp zijn om te degraderen”, besloot doelpunten­maker Vanhoudt, vooraleer hij met zijn

0 2

Zwakke partij van Reppel tegen een gemotiveer­d en strijdend Elen, dat met twee doelpunten van Cox verdiend won. Verder dan een vrije trap van Langens tegen de paal en frustratie­s over scheidsrec­hterlijke beslissing­en kwam de thuisploeg niet.

MEEUWEN PAAL 2 1

Meeuwen zette Flandria Paal zaterdagav­ond opzij: 2-1. Martens strafte nochtans al snel balverlies af: 0-1. De thuisploeg moest even zoeken, tot Reumers de bordjes gelijk hing. In een gelijkopga­ande tweede helft was het Nijs die de drie punten in Meeuwen hield: 2-1. ploegmaats ging meezingen. Stal probeerde wel te reageren, maar kwam mede door enkele vreemde scheidsrec­hterlijke beslissing­en niet tot scoren. “Daar moeten we het niet op steken. Zolang er niet gefloten wordt, moeten we scherp zijn en dat waren we niet. Spijtig, want met winst waren we al voor de rest van het seizoen safe geweest”, oordeelde Hans Hermans. Glenn Jaenen zette met de 3-0 nog de kers op de taart en daar was ook trainer Ghys blij mee.

GROTE HEIDE OPITTER 3 1

Opitter speelde met veel inzet en het was Pouls die een ongelukkig­e voorsprong van Grote Heide (keeper ontzette tegen Belmans en bal zo binnen) ongedaan maakte. In de slotfase maakte het aanvalsduo Vandenberk-Belmans toch het verschil: 3-1.

LINDELHOEV­EN ACHEL

“We oogstten vandaag drie belangrijk­e punten. Vóór de rust herkende ik mijn ploeg niet. Van talent moeten wij het niet hebben. Teamgeest, dat is de spirit waar Tervant het moet van hebben.”

We moeten het niet op de ref steken. Zolang er niet gefloten wordt, moeten we scherp zijn en dat waren we niet

0 3

Achel boekte gisteren een verdiende 0-3-zege bij Lindelhoev­en. Bij de rust was de match al beslist: 0-3. Cochet kopte de 0-1 voorbij Huysmans, Vromans en Frederix klaarden de klus helemaal. De thuisploeg kreeg een paar kansjes, maar miste afwerkers.

?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Tervant bouwt een feestje.
Foto KAREL HEMERIJCKX Tervant bouwt een feestje.