Het Belang van Limburg

Groenen en Bussels maken het verschil

- Eddy STIENISSEN

“De stad Maaseik is van ons”. Duidelijke­r kon de boodschap vanuit de SLW-kleedkamer gisteren even na vier niet zijn. Net als in de heenronde nam rood-groen immers verdiend de maat van Ven, dat enkel in het vierde kwartier voor wat druk kon zorgen. “Te weinig om op meer aanspraak te kunnen maken”, gaf Joris Geron toe. De eerste kansen waren nochtans voor Ven. Erol geraakte echter niet voorbij doelman Croimans en een pegel van Luckermans zoefde net naast. Het bleken slechts schijnmano­euvres, want een vlotter combineren­d SLW zette de match nadien heel snel naar zijn hand, dankzij het duo Groenen-Bussels. De ene als sublieme aangever, de diepe spits als koele afwerker.

Na de rust (0-2) leek een terugkeer voor Ven nog mogelijk, maar Symons viseerde via Croimans de paal en de andere lokale aanvalsgol­ven stuitten op een bijzonder secure Erlingen. Toen Bussels een kwartier vóór tijd nog maar eens solo voor Brouns werd gepiloteer­d, was het lokale liedje definitief uit: 0-3. De mooie 1-3 van Van Hoef was meteen enkel nog goed voor de statistiek­en. “Eindelijk scoorde ik nog eens en dan ook nog driemaal op rij. Het doet deugd, want ik heb toch even in een dipje gezeten”, glimlachte Niels Bussels. “Bij mijn eerste treffer was wat geluk gemoeid, maar ik ben blij dat ik vrijwel iedere kans verzilverd­e. Met uitzonderi­ng van die laatste mogelijkhe­id, maar toen zat ik steendood. Maar zouden mijn maats me dat vandaag kwalijk nemen?”

“Geen kansen en dus ook geen punten”, zuchtte thuisverde­diger Geron. “We kennen een moeilijk seizoen en dat zal zo wel tot het einde blijven. Maar echt in de problemen mogen we zeker niet komen.”

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Bussels telde de thuisploeg uit met drie goals.
Foto KAREL HEMERIJCKX Bussels telde de thuisploeg uit met drie goals.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium