Het Belang van Limburg

“Voor ons zijn dit gouden punten”

- Kris THEEUWEN

Breugel (3A) heeft zondag drie belangrijk­e punten gepakt op het veld van buur Grote Brogel. De thuisploeg kon nooit een vuist maken tegen een gretig Breugel, dat dankzij onder andere twee doelpunten van Theunis terecht de derby won. Beide ploegen toonden hun goede wil om er een aangename pot voetbal van te maken. Aanvankeli­jk lukte dat vooral bij de bezoekers. Het eerste schot op doel resulteerd­e in een hoekschop, die door Theunis in tweede instantie binnengeko­pt werd: 0-1. Nog vóór rust kon Roy Willekens die voorsprong verdubbele­n, maar zijn schot ging naast. Bij Grote Brogel typeerde het schot van Tielen (mijlenver naast) de wedstrijd van de thuisploeg. Na rust kon het dus alleen maar beter. Zeker toen Breugel ook nog eens met tien verder moest, na een tweede geel voor Driesen. Grote Brogel drukte, maar toen Boes de 0-2 mooi binnentrap­te, was het over en uit voor de thuisploeg. Theunis profiteerd­e later nog van een misverstan­d om de 0-3-eindstand vast te leggen.

“Voor ons zijn dit drie heel belangrijk­e punten met het oog op het behoud. Jammer dat we nu weer een paar kleppers krijgen, anders konden we misschien een reeksje neerzetten“, reageerde Kris Cox, die wegens ziekte van trainer Carella gelegenhei­ds- coach was, maar niet sollicitee­rt voor de post van hoofdtrain­er. Bij Grote Brogel is het geloof in eigen kunnen er nog, ondanks de verloren wedstrijd.

“Qua inzet kan ik de mannen niks verwijten. We krijgen alleen geen goals gemaakt dit seizoen. Ik hoop dat met de terugkeer van Moors daar veranderin­g in komt”, reageerde coach Winters.