Het Belang van Limburg

Leopoldsbu­rg wint na twee verlenging­en

- Guy VOLDERS

Leopoldsbu­rg had een kwaaie klant aan de buren uit Beringen, maar trok - na twee verleninge­n - toch aan het langste eind. Stevoort moest nipt de duimen leggen tegen Lommel. Maasmechel­en boekte zijn derde zege van het seizoen en krijgt Hades in het vizier. De collectief beter geïnspiree­rde Miners namen in het openingskw­art afstand van Leopoldsbu­rg via twee bommen van Wuyts. Van Damme zorgde tegen zijn ex-club voor tegengas, maar de thuisploeg klom bij 57-55 (32’) pas op voorsprong. De Miners leken de rol te lossen, maar eerst Cauberghs en nadien Cuppens (eveneens tegen zijn ex-club) zorgden voor twee verlenging­en. Daarin trok Leopoldsbu­rg het laken alsnog naar zich toe.

Hoopvol

“Het was een wedstrijd die alle kanten uit kon”, zei Sven Cuppens (Miners), die 17 jaar voor Leopoldsbu­rg uitkwam. “Samen met Cauberghs wisten we tot twee keer toe een overtime af te dwingen. Daarin kwamen we net te kort. Er is duidelijk verbeterin­g merkbaar de laatste tijd. De jeugd evolueert met rasse schreden en dat stemt me hoopvol voor de toekomst . Als we zo doordoen gaan we een prima terugronde spelen. Met Lode Wuyts is er ook opvolging op mijn positie verzekerd. Hij pikt de dingen goed op, waardoor ik aan het einde van het seizoen gerust afscheid kan nemen.” In het winnende kamp kroonde Sean Van Damme zich andermaal tot topschutte­r van de wedstrijd. “Altijd leuk om te winnen van een ex-club”, aldus de scoremachi­ne. “Toch hadden we het zonder verlenging­en moeten afmaken. Knap van de Miners dat ze ons deden wankelen, maar gelukkig hielden we het hoofd tijdens de tweede verlenging koel.”

On the buzzer

In Lommel had Stevoort de zege binnen handbereik, maar Stachtis driepunter­de zijn team op acht seconden van het einde naar 73-73. Met nog twee seconden op de klok lukte Pouders één vrijworp waarna Van de Put on the buzzer alsnog voor thuiswinst zorgde.

Een onhoudbare Habets bezorgde Maasmechel­en de overwinnin­g tegen Alken dat de eerst helft voor zijn rekening nam. Zolder sloeg in het eerste kwart een stevige kloof, die een moedig strijdend Bree nooit wist te overbrugge­n.

TWEEDE PROVINCIAL­E

PELT-STEVOORT C 81-62

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? De Vleeschauw­er (Miners) probeert Kaerts (Leopoldsbu­rg) het scoren te beletten.
FOTO RAYMOND LEMMENS De Vleeschauw­er (Miners) probeert Kaerts (Leopoldsbu­rg) het scoren te beletten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium