Het Belang van Limburg

“Strijd met drie keepers”

Ivan Leko hoopt dat komst KENNETH VERMEER probleem in doel eindelijk oplost

- Guillaume MAEBE

Club Brugge kleurt weer wat meer oranje. Na Ruud Vormer, Stefano Denswil en Jordy Clasie legde blauw-zwart gisteren nog een Nederlande­r vast: Kenneth Vermeer. De 32-jarige doelman wordt voor zes maanden gehuurd van Feyenoord. Mét aankoopopt­ie. “Nu is er weer concurrent­ie”, glunderde coach Ivan Leko. “Maar Gabulov begint als nummer één.” Amper twee minuten voor de start van zijn persconfer­entie had Club Brugge de komst van Kenneth Vermeer officieel aangekondi­gd, maar Ivan Leko had zijn praatje al klaar. “Ja, een extra doelman was iets wat we wilden. Ja, zijn komst is belangrijk met het oog op meer concurrent­ie. Ja, hij zal meer kwaliteit brengen. En ja, ik ben blij.” Vermeer moet een nakend vertrek opvangen van Ethan Horvath. Op die manier krijgt Leko waar hij om vroeg: een prangende concurrent­iestrijd tussen twee ervaren doelmannen: Vladimir Gabulov – 34 jaar en straks normaal gezien mee in de

STANDARD - EUPEN Russische WK-selectie – en Kenneth Vermeer – 32 jaar, vijfvoudig internatio­nal en vijfvoudig Nederlands kampioen met Ajax en Feyenoord.

“Het is de bedoeling dat er echt concurrent­ie is, maar Vladimir zal als nummer één beginnen”, vertelde Leko. “Maar wat de toekomst nadien brengt, weet ik niet. Vladimir zal een gezonde competitie aangaan met Kenneth, Guillaume en/of Ethan. Een strijd met drie doelmannen, dat is onze bedoeling.”

Club had Vermeer al even op de radar, maar kreeg in eerste instantie van Feyenoord te horen dat

OOSTENDE - KV KORTRIJK het de doelman niet wou laten gaan. Maar recente uitlatinge­n van trainer Giovanni van Bronckhors­t, die zijn vertrouwen uitsprak in doelman Brad Jones, kwamen hard aan bij Vermeer. “Op mijn leeftijd moet je geen reservedoe­lman meer zijn”, deelde hij zijn ongenoegen in Nederlands­e media. De oplossing kwam uit Brugge: een uitleenbeu­rt van zes maanden mét aankoopopt­ie. Zondag op Antwerp is de Nederlande­r er nog niet bij, zijn ‘testperiod­e’ start maandag. Strenge veiligheid­smaatregel­en rond Bosuil - Antwerpen bereidt zich voor op de grootste risicomatc­h in bijna vijftien jaar. Na de rellen uit de heenwedstr­ijd tegen Club Brugge staat iedereen op scherp. Met vijftig extra stewards, extra politie en verbeterde afscheidin­g tussen de supporters­clans hoopt iedereen zondag confrontat­ies te vermijden.

MECHELEN - Z. WAREGEM

 ?? Foto BELGA ?? Gabulov staat aan de aftrap tegen Antwerp.
Foto BELGA Gabulov staat aan de aftrap tegen Antwerp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium