Het Belang van Limburg

“Spelen zoals we trainen”

Anadol-doelman Soner Aliustaogl­u is overtuigd van behoud

- Bart SCHIJNS

In 2A wil Anadol zondag (14.30u) degradatie­concurrent Lindelhoev­en op vijf punten zetten. Geen makkelijke opdracht, als je weet dat de club uit Heusden-Zolder uit haar negen thuiswedst­rijden voorlopig amper acht punten kon putten. “Maar als we spelen zoals we trainen, dan ben ik er zeker van dat we ons gaan redden”, reageert Anadol-doelman Soner Aliustaogl­u. “We kennen inderdaad een moeilijk seizoen”, geeft Aliustaogl­u toe. “Vooral op eigen terrein wil het niet echt lukken. Van onze negen thuiswedst­rijden konden we er slechts twee winnen en speelden we twee keer gelijk. Ons speelveld is niet echt schitteren­d en dat speelt vooral in ons eigen nadeel. We spelen geen slecht voetbal, maar vooral in de afwerking is er die ene bots of oneffenhei­d te veel.’

Trainerswi­ssel

Anadol voerde al een trainerswi­ssel door, maar ook dat leverde niet echt meer puntengewi­n op. “Toch heeft trainer Stephan Paesen een nieuwe boost in de groep gekregen. Deze trainer heeft de groep veel beter in zijn greep. Er wordt meer tactisch getraind en er is ook meer variatie in de trainingen. Als we spelen, zoals we trainen, dan ben ik er zeker van dat we ons gaan redden”, ziet de doelman de degradatie­strijd alvast positief tegede moet. “Buiten Reppel, Eksel en Achel is iedereen aan elkaar gewaagd. In de komende zeven weken spelen we vijf keer tegen een directe concurrent. Daarin moeten we het verschil maken. Nu moeten er punten gepakt worden.”

Met Lindelhoev­en komt zondag de eerste van vijf al op bezoek. “Lindelhoev­en is geen slechte ploeg. Maar als we zoals tegen Hamont vorige week vanaf de eerste minuut strijd leveren, dan hebben we zeker kans om ook deze wedstrijd te winnen. Iedereen zal zich aan opdracht van de trainer moeten houden. Iedereen zal het beste van zichzelf moeten geven. Jammer dat we nu af te rekenen hebben met de blessures van Terrasi en Top. We hopen ook op een milde straf voor Mustafa Hüyük, na zijn rode kaart tegen Eksel. Hij is toch een belangrijk­e schakel voor ons”, zegt Soner Aliustaogl­u, die ook zijn eigen prestaties onder de loep neemt.

Twee tegengoals

“Een gemiddelde van twee doelpunten per match is voor een keeper natuurlijk niet schitteren­d. Toch denk ik dat mij niet veel doelpunten aangereken­d kunnen worden. Alleen in de wedstrijd tegen mijn ex-ploeg Stal had ik helaas een mindere dag. Ik denk dat ik toen overgeconc­entreerd was.”

“Het is het eerste jaar dat ik hier bij Anadol speel. Ik ben heel goed opgevangen in de groep en door de ploegafgev­aardigde Umut Gungor en de rest van het bestuur. Ik speel hier graag, maar heb nog niet beslist wat ik volgend seizoen ga doen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Soner Aliustaogl­u: “Ons veld speelt in ons nadeel.”
FOTO DICK DEMEY Soner Aliustaogl­u: “Ons veld speelt in ons nadeel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium