Het Belang van Limburg

Vier treffers na rust zorgen voor Hasseltse zege

-

Wat een knotsgekke wedstrijd afgelopen zaterdag in Hasselt. Sporting was nergens in de eerste helft en ging terecht met een 0-2-achterstan­d de rust in. Een totale ommekeer in een spectacula­ire tweede helft zorgde echter voor een 4-3-thuiszege. “Onwaarschi­jnlijk! Nog nooit meegemaakt”, lachte matchwinna­ar Carvalho Dos Santos. De ontlading na de match stond in schril contrast met de boosheid op en naast het veld tijdens de rust. “De eerste helft was inderdaad niet veel soeps”, gaf ook Carvalho Dos Santos toe. “Positionee­l hadden we het moeilijk en we kwamen overal een stapje te laat. Tel die twee vermijdbar­e tegendoelp­unten erbij en je hebt het scenario van een nachtmerri­e.”

Maar dan kwam die tweede helft. Hasselt leek plots een ander team? “Door Wuytens een rij naar voren te schuiven, kregen we in de tweede helft meer controle op het middenveld en kwamen we eindelijk aan voetballen toe”, verklaarde Carvalho Dos Santos.

Vertrouwen­sboost

Ook de inbreng van Ruytinx gaf de ploeg een vertrouwen­sboost van formaat. Aan de wedstrijd starten was geen optie, omdat Ruytinx nog steeds niet 100 procent fit is. Nadeel van de offensieve opstelling van Hasselt na rust, was dat het achteraan veel ruimte moest weggeven. Via Spreutels kon Overijse er na een goed uitgespeel­de counter 2-3 van maken. De 3-3 van Janssen kwam er na een fluwelen assist van Güvenç. En de mooiste van de avond was de 4-3 van Carvalho Dos Santos. Aan de Houthalena­ar de eer om zijn parel te beschrijve­n. “Op een counter kreeg ik de bal op links en kon ik in het strafschop­gebied infiltrere­n. Het was kappen én schieten of de bal afleggen. Ik koos voor het eerste en de bal ging lekker binnen in de verste bovenhoek. Gelukkig maar, want anders ging mijn hoofd eraf”, besloot Carvalho met een schaterlac­h.

X

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Güvenc probeert Vleminckx te passeren.
FOTO SERGE MINTEN Güvenc probeert Vleminckx te passeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium