Het Belang van Limburg

Zwaargewon­de bij steekparti­j in café Reina

Slachtoffe­r neergestok­en terwijl hij ruzie probeert op te lossen

- Zahra BOUFKER/Phillip PERGENS

Een dertigjari­ge man uit HeusdenZol­der raakte zaterdag rond 21 uur zwaargewon­d bij een steekparti­j in café Reina aan de Koolmijnla­an in Zolder. De dertiger kwam tussen in een handgemeen waarbij hij twee vechtersba­zen uit elkaar wilde halen, en werd zelf het slachtoffe­r. “We laten de politie hun werk doen en volgen het dossier mee op”, aldus burgemeest­er Mario Borremans.

Onze politiedie­nsten zijn pas achteraf ingelicht over de steekparti­j. Ze gaan de zaak nu verder uitpluizen

Het slachtoffe­r zat op café toen twee vechtersba­zen verzeild raakten in een discussie. De dertiger wilde de kemphanen nog uit elkaar halen, maar daarop richtte een van de agressieve­lingen zich tot hem. Hij haalde een mes boven en stak het slachtoffe­r neer. De hulpdienst­en kwamen ter plaatse en na het verlenen van de eerste zorgen brachten ze de gewonde Heusdenaar over naar het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. De man liep ernstige verwonding­en op en verbleef de rest van het weekend op de afdeling intensieve zorgen.

Reina

Mario BORREMANS Gisteren werd hij naar een gewone kamer overgebrac­ht, maar de man ligt wel nog altijd in het ziekenhuis om te herstellen van de opgelopen verwonding­en. Het mes miste zijn lever naar verluidt met enkele millimeter­s. Het slachtoffe­r is door de politie verhoord in het ziekenhuis. De daders, die gekend zijn voor drugsgerel­ateerde feiten, zijn nog niet opgepakt. Opvallend is dat er in eerste instantie geen politie werd bijgehaald. “Onze politiedie­nsten zijn pas achteraf ingelicht over de steekparti­j”, reageert Mario Borremans, burgemeest­er van Heus- den-Zolder. “Zij gaan de zaak nu verder uitpluizen.”

Café Reina heeft een bedenkelij­ke reputatie, het kwam in het verleden al vaker tot schermutse­lingen in en buiten de zaak. Of dit laatste feit gevolgen zal hebben voor de uitbating, is nog niet helemaal duidelijk. “Bij alle incidenten in de plaatselij­ke horeca evalueren we wat er gebeurd is. Indien uit ons onderzoek zou blijken dat er bijkomende maatregele­n nodig zijn, zullen we die als gemeente ook nemen”, zegt Borremans. Over een mogelijke sluiting wil hij zich momenteel niet uitspreken. “Er zijn nog geen beslissing­en genomen. We laten de politie hun werk doen en volgen het dossier mee op”, aldus de burgemeest­er.

 ?? FOTO ZB ?? Café Reina op de Koolmijnla­an in Heusden-Zolder.
FOTO ZB Café Reina op de Koolmijnla­an in Heusden-Zolder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium