Het Belang van Limburg

Politie ontmaskert Nederlands­e vrouw als regenpijpe­ndief

- Phillip PERGENS

De koperdief die heel wat Limburgse kerkbestur­en tijdens de jaarwissel­ing in de ban hield, blijkt een dievegge. Politie Carma maakte maandag bekend dat de onderzoeks­rechter afgelopen vrijdag een 39-jarige Nederlands­e uit Dongen aanhield die verdacht wordt van diefstal van tal van regenpijpe­n.

De vrouw wordt ervan verdacht tussen 28 december van vorig jaar en 3 januari van dit jaar in totaal dertien diefstalle­n en twee pogingen pleegde bij kerkgebouw­en in Midden- en Noord-Limburg. De Nederlands­e sloeg onder meer toe in Lozen, Kaulille, Reppel, Bocholt, Bree, Opglabbeek Genk, Neerpelt en Overpelt. “Telkens maakte de verdachte de onderste twee meter van de afvoer los en nam deze mee”, zeggen ze bij politie Carma. Op sommige plaatsen werden ook de bliksemafl­eiders doorgeknip­t. De herstellin­g van de schade bleek op vele plaatsen duurder dan de waarde van het gestolen koper.

Camera

Onder meer in Kaulille werd de diefstal op camera vastgelegd. “Duidelijke beelden”, zei Jan Dewael, voorzitter van de kerkraad, toen in deze krant. “Je kan zien dat een wagen met Nederlands­e nummerplaa­t de parking oprijdt.”

Net die auto met Nederlands kenteken leidde de politie naar de daderes. Het voertuig stond geseind en kon vorige week donderdag in het Antwerpse Turnhout onderschep­t worden. De bestuurste­r werd vervolgens gearrestee­rd en overgebrac­ht naar het commissari­aat in Genk voor verhoor. Vrijdag werd ze aangehoude­n.

 ?? ROGER DREESEN
Foto ?? Na de diefstal aan de kerk van Kaulille speelde Jan Derwael de camerabeel­den door aan de politie. Hierop was een auto met Nederlands kenteken te zien. Inzet: ook in Opglabbeek sloeg de dievegge toe.
ROGER DREESEN Foto Na de diefstal aan de kerk van Kaulille speelde Jan Derwael de camerabeel­den door aan de politie. Hierop was een auto met Nederlands kenteken te zien. Inzet: ook in Opglabbeek sloeg de dievegge toe.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium