Het Belang van Limburg

“De gewone fietsen lieten de dieven staan”

Dieven viseren koersfiets­en en mountainbi­kes bij drie inbraken

- Zahra BOUFKER/Phillip PERGENS

Maandag vier fietsen op twee plaatsen in Tessenderl­o, en zondag drie fietsen in Zutendaal. Fietsdieve­n maakten de afgelopen dagen flink buit in onze provincie. Daarbij viseerden ze telkens koersfiets­en en mountainbi­kes. Andere, goedkopere fietsen lieten ze staan. De daders in Tessenderl­o zijn waarschijn­lijk dezelfde. Of er een link bestaat met Zutendaal zal het verdere politieond­erzoek moeten uitwijzen. De eerste keer sloegen de dieven toe in de straat Everslag in Tessenderl­o. In de nacht van zondag op maandag werd daar ingebroken in het tuinhuis van Jan de Busser. De Looienaar, die al 15 jaar samen met zijn vrouw en twee kinderen in de Everslag woont, vindt het een spijtige zaak. “Dit is de eerste keer in vijftien jaar dat hier iets gebeurt. De daders zijn blijkbaar via de paardenwei­de tot in onze tuin geraakt. Daar hebben ze de draden doorgeknip­t. Ze forceerden de deur van ons tuinhuis en gingen aan de haal met twee mountainbi­kes. Vreemd dat ze alleen de sportfiets­en hebben meegenomen en de andere fietsen hebben laten staan. Wij hebben helaas niets gehoord die bewuste nacht. ’s Morgens merkten we pas op dat de fietsen gestolen waren. We hebben aangifte gedaan bij de politie, ze zijn ook langsgekom­en. Er zijn sporen gevonden van de mountainbi­kes, waardoor de politie kon zien welke kant de dieven zijn uitgegaan. Op dit moment hebben we nog geen nieuws over de daders”, aldus De Busser.

Niet enkel op Everslag konden de daders toeslaan. Bij de politie kwam maandag om 7.40 uur nog een tweede melding binnen, van een gelijkaard­ig feit op de Schoterweg. Hier braken de onbekende dieven een vrijstaand­e garage open en gingen ze aan de haal met een koersfiets en een mountainbi­ke. De politie van BeringenHa­m-Tessenderl­o onderzoekt de zaak. Naar alle waarschijn­lijkheid gaat het om dezelfde daders.

Er zijn sporen gevonden van de mountainbi­kes, waardoor de politie kon zien welke kant de dieven zijn uitgegaan

Link onduidelij­k

En niet enkel het westen van de provincie werd geviseerd. Bewoners van de Struweelst­raat in Zutendaal ontdekten zondag dat dieven maar liefst drie racefietse­n bij de woning konden stelen. Sporen naar de daders zijn er niet en het is evenmin duidelijk of er een link is met de gepleegde feiten in Tessenderl­o.

De federale gerechteli­jke politie van Halle-Vilvoorde kon vorige

Jan DE BUSSER week nog een Roemeens-Moldavisch­e dievenbend­e oprollen die zich gespeciali­seerd had in het stelen van dure koersfiets­en. Ze sloegen toe in het hele land en maakten voor 500.000 euro aan tweewieler­s buit. Ze hadden onder meer de fietsfabri­ek Ridley in Beringen bestolen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium