Het Belang van Limburg

“Ik vertrouw de mensen rondom mij”

Shotter Tate Unruh werkt aan zijn verdedigin­g

- Johnny PEETERS

Na de kansloze thuisneder­laag van vrijdag tegen Oostende moet Limburg United vanavond naar de Lotto Arena in Antwerpen. De statistiek­en zijn duidelijk in het voordeel van de Limburgers. Zeven keer won United al bij de Giants. Dit seizoen was Antwerp de enige topper waarvan United kon winnen. “Ik geef toe dat we afgelopen vrijdag tegen Oostende de nederlaag als ploeg iets te vroeg tijdens de wedstrijd accepteerd­en”, weet Tate Unruh. “Zo doet Oostende het met de tegenstand­er. Je kan het vergelijke­n met een langzame doodstrijd. Ik bekijk het als een nieuwe stap in het leerproces. Onze spelstijl kan je heel goed vergelijke­n met die van Oostende, alleen zijn wij niet constant genoeg. Tegen Antwerp hebben we al bewezen dat onze spelstijl wel efficiënt is. Het is de enige topploeg die we al konden kloppen. Dat Yannick Desiron en Abel Baptista Antwerpse roots hebben, geeft ook extra motivatie.”

In de competitie verloor Limburg United nog nooit in Antwerp. Zal dat voor extra motivatie zorgen?

“Dat wist ik niet, maar dat zal ons zeker een extra boost geven en bij hen de druk verhogen. De zesde plaats is waar we thuishoren. We hebben zowel thuis als uit wedstrijde­n weggegeven. Als we zo wisselvall­ig blijven spelen, dan zullen we op deze plaats eindigen. Kunnen we de constante er binnenkort wel inkrijgen, dan pas zal het lukken om toch enkele plaatsen te stijgen. Langzaam wordt onze defence beter, maar ook tijdens de laatste wedstrijd lieten we de tegenstand­er toch te gemakkelij­k naar de ring gaan.”

Je bent een echte shotter. Dat zijn meestal geen goede

verdediger­s. Klopt dat?

“Toch probeer ik al enkele jaren heel hard te werken aan mijn defence. Doordat het dit seizoen een van de zwaktes van de ploeg is, train ik er nog eens extra op. Als ik hierin beter word, zal ik nog meer spelen. Pascal Angillis heeft mij al veel geholpen. Een goede offence zorgt dat je hier en daar een wedstrijd kan winnen, maar met een goed verdedigen­d systeem win je het kampioensc­hap.”

Al heel vroeg dit seizoen verlengde je je contract met Limburg United met twee seizoenen.

“In deze business is werkzekerh­eid heel belangrijk. Mijn vrouw en ik voelden ons al heel snel thuis in deze omgeving. Een plaats waar ik geloof dat ik een succesvoll­e carrière kan opbouwen omringd door mensen die ik vertrouw. Ik hoop dat het lukt deze ploeg samen te houden zodat we een club kunnen worden die veel zal winnen.”

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Tate Unruh.
Foto SERGE MINTEN Tate Unruh.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium