Het Belang van Limburg

Ruben Geys wordt prof

-

Itzu Tri Team verwelkomt in

2018 drie nieuwe atleten waaronder de opvallende verschijni­ng van Ruben Geys. De Lommelaar ziet een sterk seizoen 2017 beloond met de overstap naar het profession­ele team van manager Koen Janssen, met als coach triatlonle­gende Luc Van Lierde.

Koen Janssen: “Ik ben trots dat wij geen eendagsvli­eg zijn. Dit jaar hebben wij naast Ruben Geys ook nog de Brit Colin Norris en de Fransman Romain Guillaume aangetrokk­en. Zo bestaat ons team voor 2018 uit zeven nationale en internatio­nale triatleten.”

Het was Luc Van Lierde die Ruben Geys, de 28-jarige sportleerk­racht in het buitengewo­on onderwijs van Lommel, overtuigde om de stap te zetten naar een profession­eel team. “Ik kan mijn job en de triatlon combineren omdat ik wat vrijheid krijg in de school. Mijn fietstrain­ing bestaat uit de verplaatsi­ng van thuis naar school en terug. Sportief ga ik mij in 2018 ook meer focussen op de halve marathon. Ik blijf echter ook kwarttriat­lons doen. Graag had ik dit jaar mijn vijfde opeenvolge­nde zege in Lommel behaald, maar spijtig genoeg is het nog niet zeker dat die wedstrijd zal doorgaan. In Kanne zal ik zeker de Caveman Triathlon doen omdat ik toch graag een Limburgse wedstrijd wil doen”, sust Geys zijn Limburgse supporters. Het laatste woord is aan coach Luc Van Lierde, een West-Vlaming die coacht in Limburg. “Ik trainde Koen Janssen al een tijdje en ik begeleidde mensen die mij vroegen om een ploeg op te starten. Koen heeft mij dan ook aangesprok­en en zo is dat tot stand gekomen. Ik begeleidde ook een aantal mensen die wilden sponsoren. Zo ontstond het idee van een profploeg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium