Het Belang van Limburg

Strijd tegen illegale goksites wordt opgevoerd

-

De Kansspelco­mmissie krijgt er binnenkort twintig man bij. Die versterkin­g komt niets te vroeg, want in de strijd tegen de illegale goksites schiet de commissie vandaag tekort. Voor één illegale goksite zijn boetes uitgeschre­ven. Er staan er 148 op de zwarte lijst.

De Kansspelco­mmissie verzuipt in het werk. Dossiers lopen achterstan­d op, er is nog steeds geen volledig overzicht van de goksector in België, de beschermin­g van minderjari­gen schiet erbij in… De commissie trok al verschille­nde keren aan de alarmbel en krijgt nu gehoor bij minister van Justitie Koen Geens (CD&V): er komen twintig extra werkkracht­en. Volgens directeur Peter Naessens van de Kansspelco­mmissie moet de extra mankracht in de eerste plaats voor een betere regulering van de markt zorgen, Daarnaast moeten betere dossiers opgesteld kunnen worden over de illegale sites, die tot meer sancties leiden.

Kamerlid Brecht Vermeulen (N-VA), die de informatie opvroeg, is tevreden over de extra slagkracht. Hij hoopt vooral dat de Kansspelco­mmissie nu meer achter de illegale goksites kan aangaan. “De gebrekkige vervolging blijft een probleem. Er zijn 148 illegale goksites geblokkeer­d, maar in slechts één geval zijn er boetes uitgeschre­ven.” Die boetes leverden in totaal 82.900 euro op. Peanuts in vergelijki­ng met de minstens 70 miljoen euro die jaarlijks op de sites wordt vergokt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium