Het Belang van Limburg

Raad van bestuur De Lijn gaat documenten beter beschermen

-

De raad van bestuur van vervoersma­atschappij De Lijn kwam gisteren voor het eerst samen sinds de heisa rond het verleden van sp.a-topman Tom Meeuws.

Bovenaan de agenda stond het lek binnen de organisati­e, waaruit bleek dat Meeuws in zijn tijd als directeur facturen opdeelde. Op basis van dat dossier gaat De Lijn nu “alle nodige maatregele­n nemen om de vertrouwel­ijkheid van gevoelige documenten te vrijwaren”. Details wil De Lijn nog niet kwijt, en ook alle aanwezigen houden de lippen stijf op elkaar. “Dit is zeer gevoelige materie”, klinkt het. Het uitlekken van het omstreden verleden van Meeuws was een van de aanleiding­en van het uiteenspat­ten van Samen, de Antwerpse samenwerki­ng tussen sp.a, Groen en onafhankel­ijken.

Politierec­hter D’Hondt: “Verbaasd hoeveel mensen met laag IQ aan rijbewijs raken”

De Dendermond­se politierec­hter Peter

D’Hondt (foto) zegt in Knack dat het in ons land te gemakkelij­k is om aan een rijbewijs te geraken.

“Het is een veredelde quiz”, zegt D’Hondt. “Ik verbaas me erover hoeveel mensen met een lager dan gemiddeld IQ moeiteloos aan een rijbewijs raken. Dat is opmerkelij­k, want ik vind de verkeersre­gels best gecomplice­erd.”

In een reactie op zijn eigen uitspraak zegt D’Hondt dat hij vooral wil dat de rijopleidi­ng en het examen in de toekomst nog meer verfijnd worden. “Tijdens mijn zittingen merk ik vaak dat mensen hun rijbewijs haalden terwijl ze er echt niet veel van kennen. Als ik hen vraag wat de bebouwde kom is, dan krijg ik soms als antwoord: “Een plek waar een kerk staat”. Het verkeersre­glement is toch wat complexer dan dat.”(mkm)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium