Het Belang van Limburg

“Willen jeugdploeg­en graag houden”

-

Dat er een fusie komt, daar zijn beide clubs het over eens. Administra­tief en vooral structuree­l moet er nog heel veel werk verzet worden. “Limburg United kan er geen club bij nemen als de onderligge­nde structuur van die club niet meekomt”, zegt Bostyn. “Maar dat is net het probleem van Cuva Houthalen. Ik heb begrepen dat er te weinig mensen zijn die de kar helpen trekken. We willen niets liever dan alle ploegen overnemen, maar dat kunnen we op dit moment niet beloven. Er zullen mensen in Houthalen moeten rechtstaan die willen meehelpen. We hebben een visie over het aantal ploegen dat wij willen als talentontw­ikkeling - Houthalen A wordt bijvoorbee­ld onze beloftenpl­oeg - maar daarnaast zijn we afhankelij­k van de helpende handen. Alleen kunnen we het niet, terwijl we de provincial­e jeugd ook belangrijk vinden en graag willen houden.”

Bij het huidige Houthalens­e bestuur is het op. “In plaats van de handdoek te werpen, zijn ze naar ons gekomen met de vraag of wij interesse hadden om te fusioneren”, aldus Bostyn en Hodge. “Als ze bij ons geen gehoor hadden gekregen, was het waarschijn­lijk einde verhaal voor Cuva.”

Academy

“Voor ons is het geen gemakkelij­ke evenwichts­oefening”, benadrukke­n Bostyn en Hodge. “Als Limburg United zijn we er voor alle Limburgse clubs, dat was en is onze doelstelli­ng. Via onze Academy willen we dan ook blijven samenwerke­n met de andere clubs. Onze jeugdwerki­ng krijgt nu twee poten: onze eigen jeugdwerki­ng gestoeld op de basis die Houthalen biedt en aan de andere kant blijft de Academy met clinics, basketbalk­ampen,... een belangrijk instrument in de samenwerki­ng met de andere clubs.”

Locaties

Limburg United wil graag in Hasselt én Houthalen blijven spelen. “Ik ga deze week rond de tafel zitten met de gemeente HouthalenH­elchteren om te kijken wat kan. We hopen minstens de uren van Cuva te behouden. Er zijn twee hallen in Lakerveld en daar zijn dus veel mogelijkhe­den”, aldus Hodge. “Op termijn kunnen daar andere locaties bijkomen als die bijvoorbee­ld centraler zijn. Genk kan dan een optie zijn”, vult Bostyn aan.

Prioriteit­en

Om talenten aan te trekken en/of te houden, is het belangrijk wie er coach bij de opleidings­ploeg en wie er jeugdcoörd­inator wordt. Hodge: “Daar zijn we volop mee bezig. We wachten op het antwoord van een paar mensen. Een goede jeugdcoörd­inator is één van onze prioriteit­en, samen met de coach van de B-ploeg. Het gaat nog een maand duren voor we de structuur en de staf kunnen bekendmake­n.”

X

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Voorzitter Maarten Bostyn en sportief manager Odell Hodge van Limburg United.
FOTO SVEN DILLEN Voorzitter Maarten Bostyn en sportief manager Odell Hodge van Limburg United.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium