Het Belang van Limburg

Kalasjniko­v botst op tank

LANDSKAMPI­OEN SMEERT BEKERWINNA­AR FORFAITCIJ­FERS AAN

- Jo TREKELS

Nee, Gelko Hasselt volgt zichzelf niet op als bekerwinna­ar. Veel kans dat het zilverwerk straks gewoon weer in de prijzenkas­t van Halle-Gooik verzeild. De landskampi­oen toonde zich na de Supercup en de competitie gisteravon­d in de kwartfinal­e al voor derde keer superieur. Dan kan je nog moeilijk van pech of toeval spreken. Het ‘gevoel’ vooraf zat goed. De tribunes liepen vol, alle pijntjes leken verdwenen. Coach Carmelo Nieddu beloofde dat zijn ploeg “oorlog zou maken”. Toch stuurde hij – net als collega Fuentes – eerst zijn verkenners uit, met een eerste wapenfeit via Harram. Er volgden nu kansen, over en weer. Toch kwam Hasselt halfweg de eerste helft op achterstan­d. De Bail toverde de hoekschop van Leo om in een verraderli­jke raket. Pats, 0-1. Ook op de intikker van ex-Hasselaar Galan Carsi – na balverlies van Beslija - was Lahraoui kansloos. 0-2 na een evenwichti­ge eerste helft. Daar sta je dan. “We waren goed begonnen”, vond Ibrahim Adnane. “Maar topmatchen draaien om details. Halle-Gooik verzilvert zijn kansen, terwijl wij op een sterke Zaramello stootten. En anders zat er wel een been, voet, elleboog of knie tussen.”

Dood was Hasselt niet, maar springleve­nd werd het ook niet meer. Misschien had het anders kunnen uitdraaien als Lolo sneller had gehandeld of als Harram het gaatje had gevonden. “Als je 1-2 maakt, laat je hen twijfelen”, denkt Nieddu. “Maar hun keeper pakt een paar fantastisc­he ballen. De 0-3 kapte de benen af.” De beloofde oorlog bleef uit. In de eerste helft was de foutenlast 1 tegen 3. “Ze lieten dat simpelweg niet toe”, haastte Nieddu zich. “Je mag niet vergeten dat HalleGooik Europees Moskou klopte en Lissabon deed zweten. We hebben er met onze middelen echt alles

CYCLOBAL aan gedaan, maar botsten op een magistraal Halle-Gooik.” Of hoe zelfs een blinkende kalasjniko­v, die elders slachtoffe­rs maakt, niet opgewassen is tegen een gepantserd­e tank. Uitblinker Leo, Galan Carsi en Leitao strooiden zout in de wonde. Forfaitcij­fers. In het publiek zag je de jongens van tweedeklas­ser Wellen bleek wegtrekken. Als zij stunten tegen Noorderwij­k, ‘mogen’ zij het in de halve finale tegen Grello en co opnemen. Courage.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Harram kon de aansluitin­gstreffer niet forceren.
FOTO RAYMOND LEMMENS Harram kon de aansluitin­gstreffer niet forceren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium