Het Belang van Limburg

Twee extra klassen in Tuilt en één minder in Spalbeek

-

Schepen afwezig: Geen discussie over de mobiliteit rond de nieuwe moskee, want schepen El Ouakili (sp.a) is afwezig op de gemeentera­ad. Frank Troosters (VB) is akkoord om zijn vraag te verplaatse­n naar februari. “Omdat ik het antwoord van de schepen zelf wil horen.” Tweede audit: Ondanks dat het punt ook op de geheime zitting geagendeer­d staat, geeft burgemeest­er Nadja Vananroye (CD&V) toch een korte toelichtin­g over het tweede auditrappo­rt. Daarbij werden enkele aanbevelin­gen geformulee­rd die de stad gaat volgen. “Dit gaat over puur amateurism­e”, vindt Jan Wouters (N-VA). “Met onze aanbevelin­gen van de eerste audit is niks gebeurd. Dat is een gemiste kans, een stad onwaardig.”

“Ik spreek formeel tegen wat u zegt, we zullen het in de gesloten zitting daarover hebben”, reageerde burgemeest­er Vananroye.

“Laat ons hopen dat er geen derde audit komt”, zegt Laurence Libert (Open Vld). “En dus is de vraag welke maatregele­n er nu genomen worden?”

“Er is een grootschal­ige bereidheid om constant te verbeteren en dus organisere­n we zelf, al dan niet extern, geregelde controles”, reageert Vananroye. De stekeligst­e opmerking kwam van Frank Troosters (VB). “De perceptie die in Hasselt heerst van ‘ons kent ons’ blijft een bekommerni­s.” Stedelijke scholen: Het herbekijke­n van de capaciteit van de stedelijke scholen is een jaarlijks terugkeren­d fenomeen. “In Tuilt zullen er twee klassen ‘instromers’ zijn, omdat er nu al negentien broertjes en zusjes klaarstaan”, zegt schepen Karolien Mondelaers ( CD&V). “In Spalbeek zal er daarentege­n maar één klasje ‘instromers’ zijn, omdat daar minder geboortes waren. Voor de rest voorspelle­n we nergens problemen en dus gaan we ervan uit dat nergens nog tenten nodig zullen zijn voor ongeruste ouders.”(dj)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium