Het Belang van Limburg

“Ik ga om te winnen”

- Dennis VAN GOETHEM

15 weken. Zo lang heeft Laura Groeseneke­n (27) nog tot het Eurovisies­ongfestiva­l in Lissabon. De Vlaamse inzending voor dit jaar werd eind september zónder voorrondes aangeduid door de VRT en zocht sindsdien in alle luwte naar het nummer waarmee ze ons land zal vertegenwo­ordigen. En dat heeft ze nu ook gevonden.

BRUSSEL -

“We zitten middenin het creatieve proces. Ik mag nog niets laten horen of verklappen, maar we zijn keihard aan het werk in de studio”, vertelt Groeseneke­n bij Songfestiv­al-fanclub OGAE. Groeseneke­n kon kiezen uit een karrenvrac­ht songs. “Op drie maanden tijd heb ik meegeschre­ven aan meer dan twintig nummers, zijn we gaan aankloppen bij uitgevers en publishers én hebben we ook veel inzendinge­n ontvangen. Maar uiteindeli­jk is het een liedje van mezelf geworden. Ik heb altijd gezegd dat ik zo nauw mogelijk betrokken wil zijn bij de keuzes die gemaakt worden, want ik vind het belangrijk om er veel van mezelf in te steken. Het moest een song zijn waar zowel ik als het publiek verliefd op kan worden. Dat was de waardemete­r, en voor mij is het gelukt. En nu komen de zenuwen: hoe zullen de mensen reageren?”

Over de kwaliteit hoeven we niet wakker te liggen: Groeseneke­n speelt al vier jaar in de band van Ozark Henry en met Alex Callier schreef ze het nummer ‘Gravity’ voor Hooverphon­ic. Met Sennek heeft ze ook een soloprojec­t, maar zo zal haar Songfestiv­al-lied niet klinken. Ze noemt het zelf “mysterieus”. “Het is uiteraard een popsong, maar eentje die niet in een hokje past. Ik kan het moeilijk plaatsen, en dat vind ik net fijn. Up-tempo is het niet, neen, mij wil je niet zien dansen.” De titel en het genre blijven nog geheim, en ook Groeseneke­ns outfit - die gemaakt wordt door een bekende ontwerper - wordt pas later onthuld.

Onderschat

Naast het studiowerk heeft Groeseneke­n nog haar dagjob als grafisch ontwerper bij Ikea. “Ik kan het nog combineren, maar gemakkelij­k is het niet. Ik geef toe dat ik het onderschat heb. Iedere dag begin ik om 8 uur te werken, tot net na de middag. Dan eet ik snel iets en haast ik me naar de opnames. Maar de lat ligt hoog na de goede scores van vorige jaren, dus dat geeft een gezonde werkdruk. Ik ga om te winnen, anders moet je niet deelnemen.”

De halve finales van het Eurovisies­ongfestiva­l vinden plaats op 8 en 10 mei. Als Groeseneke­n daar de stemming overleeft, mag ze naar de grote finale op 12 mei.

 ??  ??
 ?? FOTO VRT/BAS BOGAERTS ?? Laura Groeseneke­n: “Up-tempo is mijn liedje niet. Mij wil je niet zien dansen.”
FOTO VRT/BAS BOGAERTS Laura Groeseneke­n: “Up-tempo is mijn liedje niet. Mij wil je niet zien dansen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium