Het Belang van Limburg

Merlina komt trauma’s wegwerken bij Steven Van Herreweghe

Gert Verhulst viert 50ste verjaardag in Amsterdam

-

“Ik heb drie maanden niet alleen durven slapen, ik was panisch.” “Ik heb die nacht twee keer in mijn bed geplast en ik was 7.” Televisiep­resentator Kobe Ilsen en radioprese­ntatrice Anke Buckinx hebben destijds allebei een trauma opgelopen door ‘De Vampieren van Ravenburg’, een aflevering van de legendaris­chere jeugdreeks ‘Merlina’ waarin de helden transforme­ren in angstaanja­gende en bloeddorst­ige vampieren. De impact van deze uitzending was enorm, er kwamen massa’s boze brieven. Tante Merlina (Lea Couzin) is vanavond bij Steven Van Herreweghe om Kobe Ilsen en Anke Buckinx te helpen met de verwerking van hun trauma.

Ook Margriet Hermans is te gast in ‘Van algemeen nut’. In de jaren 90 was ze bij de openbare omroep niet van het scherm te branden. Margriet Hermans was de eerste om met haar eigen gewicht te lachen, al schrikt ze wel van de karikatuur die ook de zender van haar maakte. Tijdens een slotshow van Kom Op Tegen Kanker werd Margriet op een weegschaal gezet om haar gewicht te meten in kaasbollen.

XZelf staat hij niet meer stil bij zijn leeftijd, zei hij onlangs in een interview. Maar de vrienden en familie van Gert Verhulst (foto) lieten gisteren zijn 50ste verjaardag niet onopgemerk­t voorbijgaa­n. Samen met vriendin Ellen, zoon Viktor en dochter Marie trok Verhulst naar zijn favoriete hotel in Amsterdam om zijn halve eeuw te vieren. Viktor trakteerde zelfs op taart tijdens een boottochtj­e langs de grachten.

 ?? FOTO VRT ?? Margriet Hermans en Lea Couzin.
FOTO VRT Margriet Hermans en Lea Couzin.
 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium