Het Belang van Limburg

CEO Bormans stapt op bij STVV

Laatste brug tussen supporters en Japanse clubtop verdwijnt

- Gunter SCHOOFS

Philippe Bormans is niet langer CEO, oftewel algemeen manager bij STVV. Sinds de Japanners van DMM.com de plak zwaaiden aan de Tiensestee­nweg, zag Bormans voor zichzelf geen plaats meer bij STVV. Hij achtte het ook tijd om andere horizonten te verkennen. Woensdagav­ond verstuurde de club een persberich­t, met een afscheidsb­rief van Bormans (zie inzet). De Japanse bazen wilden Bormans graag aan boord houden om hen doorheen de club te gidsen. De 30-jarige Truienaar kiest ervoor om andere paden te bewandelen.

Bormans was de enige overgeblev­en pion die een brug kon vormen tussen de supporters­clan en de nieuwe eigenaars

Sinds 16 december worden van ’s morgens tot ’s avonds meetings gehouden in Sint-Truiden tussen de Raad van Bestuur en de nieuwe Japanse bazen. Voorzitter Yusuke Muranaka en DMM.comvoetbal­topman Yu Ogata zijn inmiddels alweer naar het land van de rijzende zon overgevlog­en, maar Tateishi en Yajima, respectiev­elijk bedoeld als de nieuwe kompaan van Bormans en de financieel directeur, zijn sinds de afreis van Muranaka wel gebleven om doorgedrev­en verder te vergaderen over de organisati­e binnen de club.

De jongste dagen werd het almaar meer duidelijk voor Philippe Bormans dat voor hem geen plaats meer was in het organigram. Althans niet op de manier zoals hij het wilde. De 30-jarige CEO werd door DMM.com maar al te graag aan boord gehouden, maar de Japanse eigenaars brachten de voorbije weken stilaan zelf binnen alle geledingen van de club mensen aan. Dat was voor Bormans het signaal dat het beter was om de eer aan zichzelf te houden en op zoek te gaan naar andere mogelijkhe­den.

Opties in het buitenland

Tot gisteren werd er nog onderhande­ld tussen DMM.com en Bormans om een samenwerki­ng alsnog verder te zetten, maar Bormans gaf woensdag aan dat inhoudelij­ke noch financiële inspanning­en hem van gedachten zouden doen veranderen. Bormans zwaait immers met andere opties, ook in de voetbalwer­eld, zowel in binnen- als buitenland. Sowieso betekent een vertrek van Philippe Bormans een enorme aderlating voor STVV. Hij was de enige overgeblev­en pion die een brug kon vormen tussen de trouwe supporters­clan en de Japanse eigenaars. Nu die brug weg valt, rest er een gapende kloof tussen de bovenal Oosterse leiding van de club en de honkvaste achterban. David Meekers en Robrecht Asnong zetelen wel nog in de Raad van Bestuur, maar zij houden zich minder bezig met het dagelijks bestuur van STVV, daarvoor hebben zij een veel te druk beroepslev­en.

Vermits DMM.com Takayuki Tateishi al aanreikte als metgezel van Philippe Bormans tijdens de werkweek, lijkt het al even onwaarschi­jnlijk dat er een Belgische vervanger komt voor Bormans. Allicht treedt Tateishi nog meer op de voorgrond in het sportief bestuur. Hij is voormalig profvoetba­ller en DMM.com zag in hem al snel een ideale technisch directeur.

Of Bormans straks bij de Belgische voetbalbon­d aan de slag gaat, actief zal blijven in het netwerk van Roland Duchâtelet of toch opnieuw mee een club gaat beheren, zal de toekomst moeten uitwijzen. Zelf is de jongeman die tien jaar geleden in dienst van STVV kwam als ticketvera­ntwoordeli­jke daar logischerw­ijs nog niet voor de volle honderd procent uit.

STVV wilde begrijpeli­jk liever de rust in de tent bewaren tot na volgend weekend, want zaterdag staat de belangrijk­e topper op het veld van aartsrivaa­l KRC Genk op het programma. Omdat het nieuws uitlekte, werd woensdagav­ond dan toch een persberich­t verstuurd. Met een afscheidsb­rief van Bormans inclusief. Voorlopig blijft hij aan als extern consultant van de club, daarmee zullen Muranaka en co – en vooral STVV – het moeten doen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium