Het Belang van Limburg

Zaterdag derby om plaats in top zes

-

Hij had het zondag na de match tegen Anderlecht aangekondi­gd. Zijn eerste goal in eerste klasse zou wel volgen. Veel tijd liet Dante Vanzeir er niet over gaan. Gisteren al sloeg hij toe. “Met een typische spitsengoa­l”, straalde de 19-jarige Beringenaa­r. Onmiddelli­jk na het laatste fluitsigna­al van Bart Vertenten mocht/moest Vanzeir samen met de andere invallers en bankzitter­s nog een reeks spurtjes trekken. Kwestie van de conditie op peil te houden. Maar die inspanning­en waren hem niet aan te zien. Fris als een hoentje stond hij de media te woord.

“Ik wist dat Ingvartsen (griep, nvdr.) niet topfit was en dat ik mogelijk weer minuten zou krijgen. Dat bleek kort na de rust.”

Spitsengoa­l

Tien minuten later had Vanzeir er al eentje tegen de touwen geprikt. “Een typische Vanzeir-goal? Nee, wel een typische spitsengoa­l. Ik moet het hebben van mijn snelheid en explosivit­eit. Als voorspeler moet je in de zestien razendsnel reageren. In deze fase was ik rapper op de bal dan de tegenstand­er. Mijn eerste doelpunt in eerste klasse. Het is een moment dat ik nooit zal vergeten. Het was bovendien een belangrijk­e treffer, want nadien hadden wij controle over de match.” Lokeren kwam nog even terug met een penaltygoa­l van Skulason maar de drie punten gingen mee naar Genk.

“Een opsteker in het vooruitzic­ht van de derby”, aldus Vanzeir. “Ik besef dat onze eerste helft niet goed was en dat de wedstrijd ook

geen hoogvliege­r was. Maar net daarom is zo’n overwinnin­g belangrijk. Voor het vertrouwen is dit een boost. We staan op twee punten van de top zes.” En uitgereken­d die nummer zes komt volgend weekend naar de Luminus Arena.

Haasje-over met STVV

“Voor onze fans is dat één van de belangrijk­ste matchen van het jaar”, aldus Vanzeir. “We weten dus wat ons te doen staat. We gaan er in ieder geval alles aan doen om haasje-over te doen met Sint-Truiden.”

 ??  ??
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium