Het Belang van Limburg

MAIL UW REACTIES NAAR BRIEVEN@HBVL.BE

-

Reistijd Neerpelt-Antwerpen

Kevin VAN PRAET, Neerpelt Ik las in de krant over de schooldire­cteur die dagelijks pendelt van Rotterdam naar Bree. In afstand gemeten een hele prestatie, wat de tijd betreft. Echter, ik werk zelf in Antwerpen en reis vanuit Neerpelt bijna even lang over de helft van het aantal kilometers. In totaal 1 uur en 41 minuten. Dan heb ik nog het geluk om niet al te ver van het station van Neerpelt te wonen, waar ik de trein neem met mensen die uit Peer, Meeuwen of Bree moeten komen en soms nog moeten doorreizen naar Brussel. Dan spreek ik nog niet over het afschaffen van de vroegste treinen, waardoor we eerst een half uur naar het station van Mol moeten rijden. Een reistijd als deze van de schooldire­cteur is voor veel Noord-Limburgers dagelijkse kost. Het enige verschil is dat de man in dezelfde tijd zoveel kilometers kan afleggen. De Nederlands­e Spoorwegen staan duidelijk een stap verder.

Emissiezon­e Hasselt

Lijst van de Burger, Hasselt Enige tijd geleden kregen we een telefoontj­e van Angèle. Zij was onlangs naar Antwerpen gereden met haar tweedehand­s autootje en liep een boete op omdat ze de lage emissiezon­e was binnengere­den. Angèle die geen hoog pensioentj­e heeft, moest een boete van 150 euro betalen. Zij merkte op dat de lage emissiezon­e asociaal is. Welstellen­de mensen of werknemers met een bedrijfsau­to kunnen makkelijk omschakele­n naar nieuwe (en minder vervuilend­e) wagens. Voor anderen ligt dit helemaal niet voor de hand. Nu wil men ook in Hasselt een lage emissiezon­e invoeren. Dit lijkt toch nergens op. De LvdB komt op voor een sociaal en moedig milieubele­id. Wij willen dat de binnenstad tussen 10u30 en 16u10 verkeersvr­ij wordt gemaakt. Op deze manier is de wet voor iedereen gelijk.

Brievenbus­sen

Bart VANASSCHE, Kinrooi Het BIPT kijkt na of het wenselijk is om grotere brievenbus­sen te verplichte­n waarin de pakjesdien­sten bij afwezighei­d van de bewoners het bestelde pakketje kunnen droppen. Dat lijkt me, hoe goed bedoeld ook, geen goede zaak. Grotere brievenbus­sen doen bij mensen met oneerlijke bedoelinge­n onmiddelli­jk een belletje rinkelen dat er wel eens een pakje zou kunnen inzitten. Het gevolg is dat ze systematis­ch zullen worden opengebrok­en. Iemand die een pakje bestelt, moet ervan uitgaan dat hij/zij voor de bezorging thuis dient te zijn of dient het op een ander adres te laten bezorgen.

65 jaar

Rudi CLEENDERS, Herk-de-Stad Mijn vrouw was jarig en we hadden alles voorbereid om haar een aangename dag te bezorgen, want ze had het er moeilijk mee dat ze 65 wordt. Daarenbove­n zei mijn kleinzoon in zijn kinderlijk­e onschuld dat ze technisch gezien officieel bejaard is. Ik probeerde haar dag goed te maken door te zeggen dat de mensen tegenwoord­ig ouder worden. Tot de telefoon ging en er met alle macht geprobeerd werd haar een uitvaartve­rzekering aan te smeren. Bedankt Dela voor je tact. Achteraf kan je er mee lachen maar enige menselijkh­eid zou hen meer klanten bezorgen.

IJzeren Rijn

Jos DIGNEFFE, Hasselt Er kwam meteen flinke kritiek uit Holland over de heropening van de IJzeren Rijn via Venlo. Wij als Limburgers moeten ons ook niet laten blij maken. Het is vooral een Antwerps project, een bijkomende spoorlijn van en naar de haven die - zolang lijn 18 (Houthalen-Neerpelt ) niet gerealisee­rd is- weinig toegevoegd­e waarde heeft voor Limburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium