Het Belang van Limburg

Steven Vandeput trekt Hasseltse N-VA-lijst

-

Minister van Defensie Steven Vandeput trekt op 14 oktober de N-VA-lijst in Hasselt en gaat dus resoluut voor de burgemeest­erssjerp. “Vandaag is Hasselt de stad van de gemiste kansen en schandalen. Dat moet veranderen. Hasselt verdient het om opnieuw de fiere, toonaangev­ende hoofdstad van Limburg te worden. Om dat te kunnen realiseren, moeten we

worden en van 11 naar minstens 15 zetels gaan”, zegt Vandeput.

HASSELT -

incontourn­able

“Dat de veranderin­g werkt, bewijzen we elke dag opnieuw, of het nu gaat over economie en jobcreatie dan wel over veiligheid”, zegt de minister. “Ook in Hasselt is de veranderin­g dringend nodig. De Hasselaar zal op 14 oktober de keuze hebben tussen ons vernieuwen­d alternatie­f voor een welvarende stad of nog eens zes jaar meer van hetzelfde. Hasselt verdient meer dan het etiket van stad van de gemiste kansen, die in de rest van Vlaanderen vooral bekend is van zijn schandalen.”

Bij de laatste gemeentera­adsverkiez­ingen in 2012 was N-VA in Hasselt de grootste stijger. Met 11 zetels werd ze de tweede partij na het kartel sp.a-Groen (15 zetels). “Toch werden we veroordeel­d tot oppositie. Desalniett­emin hebben we de voorbije vijf jaar vanuit die oppositie heel veel bereikt - misschien wel meer dan de meerderhei­d zelf. De bouw van het spiegelpal­eis bijvoorbee­ld, toont meer dan wat ook aan dat de huidige meerderhei­d niet met de Hasselaar bezig is, maar vooral met zichzelf. Dat moet dringend stoppen.” Vandeput legt de lat hoog. “We moeten minstens 15 zetels halen om incontourn­able te worden. Dat is de helft meer zetels dan vandaag”, zegt de minister. “Want CD&V en sp.a-Groen hebben al laten weten dat ze na 14 oktober gewoon verder willen doen. Dat zie je ook aan de droombeeld­en die sommigen al lanceren, maar waar de Hasselaar niets aan heeft. Die stelt vast dat zijn stadscentr­um leeg loopt omdat het niet meer bereikbaar is. Deze meerderhei­d heeft in 2014 al een actief verkeersen parkeergel­eidingssys­teem beloofd. Tot vandaag blijft dat dode letter.”

Bestuurlij­k orde op zaken

De komende weken gaat N-VA-Hasselt zijn programma uitwerken en haar kieslijst finalisere­n. “Dat zal gebeuren onder de algemene noemer ‘Veilig Thuis in een Welvarend Hasselt’. Vooreerst willen we bestuurlij­k eindelijk orde op zaken stellen: de rekeningen in orde brengen, procedures beschrijve­n én toepassen, komaf maken met het ons-kent-ons en de vele regeltjes à la minute”, zegt Vandeput.

Inzake veiligheid wil N-VA o.a. het Stationspl­an, de kleinere criminalit­eit aanpakken en de verkeersve­iligheid rond scholen en voor fietsers. Op het vlak van wonen/identiteit willen Vandeput & co de groei van Hasselt (nieuwkomer­s en vergrijzin­g) in goede banen leiden, de betrokkenh­eid van de inwoners bij het bestuur vergroten, en meer inzetten op het vereniging­sleven en onderwijs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium