Het Belang van Limburg

“Op het veld draaien we de knop om”

Oud-ploegmaats en werkmakker­s Steffe Creyns en Ruben Berben gaan mekaar vaak tegenkomen

- Jos CASTERMANS

Interessan­t duel, zaterdagav­ond in Beringen. Bree-Beek probeert er leider Helson een beetje bij te houden, terwijl Beringen absoluut niet opnieuw uit de top vijf wil tuimelen. Maar even benieuwd wordt het uitkijken hoe de middenveld­ers Steffe Creyns van Beringen en Ruben Berben van Bree-Beek met hun tegengeste­lde belangen omgaan. Twee vrienden, twee oud-ploegmaats ook, die bovendien samenwerke­n op dezelfde locatie bij de firma van… de familie Creyns.

Ruben BERBEN Tot vorig seizoen waren Steffe Creyns (bijna 28) en Ruben Berben (bijna 25) ploegmaats bij SK Bree.

“Onder Canale en Ghys speelde ik diep in de spits en Steffe op het middenveld. Onder Heylen speelden we samen op het middenveld”, licht Berben toe. Ruben ging mee in het fusieverha­al van Bree-Beek, terwijl Steffe voor KVK Beringen koos. “Bree was Bree niet meer. In die periode van de fusiegespr­ekken was veel onduidelij­k. En toen kwam Beringen. Hun ambities en hun entourage spraken me aan.” Maar Bree-Beek heeft momenteel tien punten meer dan Beringen. Was hij niet beter bij zijn oude club gebleven? Steffe: “Neen, al had ik zeker meer punten verwacht. Maar we scoren niet makkelijk en hebben veel blessures gehad. Toch vind ik dat we het ondanks die blessures niet slecht hebben gedaan. Intussen zijn Claes, Driesen, Taktak, Riyani en Jeffrey Grondelaer­s terug en zijn er geen excuses meer. Nu moeten we punten gaan pakken. De voorzitter heeft ons onlangs in de kleedkamer duidelijk gemaakt dat, nu de titel ver weg is, de club voor de eindronde wil gaan om op die manier alsnog te promoveren. In de derde periode gaan we dus alles op alles zetten. En anders zal het via de eindrangsc­hikking moeten gebeuren.”

Goedgezind

Steffe ziet straks bij Bree-Beek verscheide­ne oud-ploegmaats en goede vrienden terug. Ruben Berben is één van hen.

Steffe: “Hij werkt bij mij. Hij zit bijna naast mij. De laatste tijd is hij goed gezind. Dat zal met de punten te maken hebben. In de heenmatch hebben soms verbeteren duels uitgevocht­en en dat gaat nu niet anders zijn. Maar na de match hebben we samen pinten gedronken. Meerdere zelfs. Ik verwacht weer een pittig matchke. Ik hoop te winnen. Dan zal ik met plezier trakteren.”

En dan is het tijd om mekaar wat te plagen. We helpen een beetje. Stel dat Ruben Steffe te vaak onderuit schoffelt, zijn z’n dagen op het werk dan geteld? Steffe met een brede smile: “Absoluut. Hij werkt hier pas sinds november en moet weten dat hij proefperio­de zit.”

Ruben: “Ah ja, dat is waar ook. Ik zal dus zaterdagav­ond weten of ik bij de firma Creyns nog langer werk heb.”

En dan iets ernstiger: “We zijn altijd goede vrienden geweest. Komen ook bij elkaar thuis. Op het terrein draaien we de knop om natuurlijk. We kunnen allebei niet goed tegen ons verlies. Er gaan zeker pittige duels bij zijn. Maar na de match gaan we alleszins ene drinken. Als wij verliezen, zullen ze me zuur smaken en als we winnen trakteer ik met plezier de eerste.”

nog

in

z'n

Ik zit nog in mijn proefperio­de. Straks weet ik dus of ik bij de firma Creyns nog langer werk heb

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Collega’s Ruben Berben en Steffe Creyns jennen mekaar. Creyns: “Ruben is de laatste tijd goed gezind. Dat zal met de punten te maken hebben.”
Foto DICK DEMEY Collega’s Ruben Berben en Steffe Creyns jennen mekaar. Creyns: “Ruben is de laatste tijd goed gezind. Dat zal met de punten te maken hebben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium