Het Belang van Limburg

Eerste gemeentera­ad 2018 ingezet met drie onafhankel­ijke raadsleden

-

Onafhankel­ijk: Het was uitkijken naar het uitgebreid aangekondi­gd pleidooi van Marina Boussu, met de doorslagge­vende reden waarom ze uit de CD&V stapte en als onafhankel­ijk raadslid verdergaat. Maar Boussu verraste vriend en vijand en hield het kort, zeer kort. “Iedereen heeft het al uitgebreid kunnen lezen in de krant, en daar heb ik niets aan toe te voegen. Maar als onafhankel­ijke zal ik zeer kritisch en tegelijk positief opbouwend meewerken.”

Laagdorp: De werken in Laagdorp zijn beëindigd. In tegenstell­ing met de vroegere situatie wordt er voor de veiligheid van de zwakke weggebruik­ers eenrichtin­gsverkeer ingevoerd. Het dorpsplein oprijden kan enkel via de zijde van het Taeymansce­ntrum, en het plein verlaten kan richting kerk. De achterste zone van het dorpsplein (speeltuin) wordt een voetganger­szone met totaal parkeerver­bod.

Zone 30: De infrastruc­tuurwerken van de verkavelin­gen Kouterman en Kerkveld zijn in uitvoering. Daarom wordt de zone 30 in het centrum uitgebreid. Ook in de Papenakker­straat wordt 30 km/uur de maximumsne­lheid. Uit metingen blijkt dat 75 procent van het autoverkee­r dat uit de richting van Wellen komt, de zone 30 binnenrijd­t aan snelheden van 70 km/uur. Uit de tegenoverg­estelde richting is dat 25 procent aan snelheden tot 50 km/uur. De lokale politie zal in de schoolomge­ving extra snelheidsc­ontroles uitvoeren.

 ?? FOTO HBVL ?? Ook de Papenakker­straat, waar onder andere de bib ligt, wordt voortaan deel van de zone 30.
FOTO HBVL Ook de Papenakker­straat, waar onder andere de bib ligt, wordt voortaan deel van de zone 30.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium