Het Belang van Limburg

“Voor de titel heeft hij een jaarloon over, voor de Gouden Schoen niet”

-

was pas 18 toen ik hem op een strandfees­tje leerde kennen. Hij was drie jaar jonger dan ik en ik dacht nog: Poeh, die is even oud als mijn broertje. (lacht) Hij voetbalde bij de jeugd van AZ, maar ik had absoluut geen verstand van voetbal. Een hobby dus? Moet je niet eens zinvol werk doen?”

Chagrijnig

“Ruud had mijn ouders toen ook al helemaal ingepakt, dat vond ik wel belangrijk. Ze werden zijn grootste fans. Op een gegeven moment kon hij van AZ naar Engeland. Maar hij wilde dichter bij mij blijven, trok naar Roda JC, kocht er in de buurt een huis in Born en ik reed zo veel mogelijk naar Limburg. Op de dag dat ik in Limburg mijn contract zou tekenen als arts, zei Ruud: We gaan weer weg. Ik ga voetballen bij Feyenoord. Waarop ik mij dan maar in Rotterdam ben gaan specialise­ren tot spoedarts. Hadden we toen goed voor elkaar.”

“Het werd pas lastiger toen Valente werd geboren. Vooral omdat Ruud bij Feyenoord vaak op de bank zat. Hij vond het verschrikk­elijk en werd steeds chagrijnig­er. Ik moest sterk zijn, maar ik zeikte daar niet over.”

Voetbal kijken in pyjama

“Zijn keuze voor Club Brugge vond ik dan ook logisch: hij wilde spelen. Gaan, zei ik. Hartstikke leuk! Ik kom wel elke dag! Onzin, natuurlijk. Ik bleef weer alleen achter, deze keer met Valente. Toen kreeg ik het wel moeilijk, al heb ik dat Ruud nooit laten merken. Maar ik belde wel mijn zus op in tranen. Ik voelde me plots een alleenstaa­nde moeder, echt zielig. Die lachende foto’s waar we samen opstonden toen hij hier tekende, dat was een masker, hoor” “We hebben nu een perfect gezins“Ruud leven. Heel huiselijk. Na elke training is Ruud gesloopt en wil hij alleen maar thuis rusten. En dan in zijn pyjama almaar voetbal kijken op tv, op zijn laptop... Voetbal en zijn gezin: meer heeft hij niet nodig.”

Seks voor de match mag

“Hij heeft hier maar één taak: ’s morgens het ontbijt klaarmaken

CLUB BRUGGE - CHARLEROI

voor Valente. Van mij hoeft hij verder helemaal niets te doen. Omdat ik weet dat hij minder goed presteert als hij niet voldoende rust neemt. Al mag seks voor de wedstrijd van mij best, natuurlijk. Ik heb nog nooit gemerkt dat hij daardoor minder goed speelde, hoor! (lacht) Anderhalf jaar geleden is ook ons dochtertje Julie erbij gekomen, dat komt er voor mij ook bij ’s nachts. Ik regel hier dus zo’n beetje alles. Ook zijn verjaardag­sfeestje straks in mei. De financiële zaken regelt hij wel. Ik hou me bezig met onze investerin­gen. Immobiliën, in Nederland én België. Ik doe alles: ik ben aannemer, interieura­rchitecte… Superleuk!”

Gouden Schoen

“Hij wil die Gouden Schoen héél graag. Maar nog liever dan dat wil hij kampioen worden met Club. Voor een nieuwe titel heeft hij een jaarloon over. Voor een Gouden Schoen niet, zeker weten. Hij is heel belangrijk geworden voor Club, dat merk ik aan alle berichtjes die ik krijg. Als Ruud de winnaar wordt, zal ik toch traantjes laten, denk ik. Jammer dat ik geen zonnebril mag dragen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium