Het Belang van Limburg

“Doet me denken aan mijn periode in Genk”

Neemt geen blad voor de mond na transferde­bacle

-

Match één na het paars-witte transferde­bacle: Anderlecht-KV Mechelen. Of u RSCA straks nog zult zien strijden voor de titel, durven we te betwijfele­n, maar kou zult u in het Astridpark alvast niet meer lijden. Hein Vanhaezebr­ouck maakte gisteren immers brandhout van een aantal zaken, genoeg om wat rest van de winter door te komen. Wij lieten de coach reageren op acht stellingen.

“We verloren twee derde van onze doelpunten­productie”

“Wie zegt dat we nu klaar zijn voor de titelstrij­d… Ja, sorry, daar heb ik een probleem mee. Met Onyekuru en Hanni verloren we zelfs twee derde van onze doelpunten­productie. Het was geen goeie transferpe­riode: dat is duidelijk. Er waren andere plannen, maar blijkbaar hadden we nog minder mogelijkhe­den dan ik dacht. Quasi nihil. Ik moet opletten wat ik zeg, maar Anderlecht handelde als een kleine club. We moesten bedelen: iemand huren, op lange termijn afbetalen. Verschille­nde clubs gaan daar dan niet in mee. Jullie zijn toch Anderlecht, een grootheid? Tja, met Mitrovic was alles rond, maar dan blijkt ons budget toch niet groot genoeg en moet je bedelen bij Newcastle dat ze hem voor minder laten gaan. Dat doet niemand. Hanni moesten we verkopen om iets te kunnen doen, maar dat gebeurt dan niet.”

2. Dit was je moeilijkst­e

transferpe­riode ooit “In Genk was me ook van alles beloofd, maar bleek er ook geen geld”

“Het doet me denken aan mijn periode bij Genk. Daar was me ook van alles beloofd, maar uiteindeli­jk bleek er geen geld. Herman Van Holsbeeck deed er alles aan om bepaalde dossiers te realiseren, maar het was niet mooi om te zien hoe ook hij leed onder de situatie. De overname was nefast voor de transfers. We waren aan handen en voeten gebonden.”

3. Markovic was een

overschotj­e

“Hij heeft misschien zes weken nodig om fit te raken”

“Lazar Markovic heeft een grote conditione­le achterstan­d, want hij heeft dit seizoen amper gespeeld en was ook even geblesseer­d. Mitrovic had ook weinig matchen in de benen, maar was toch fitter én een diepe spits. Soit, Markovic heeft vier, vijf, zelfs zes weken nodig om fysiek in orde te geraken en kan onmogelijk meteen in de selectie zitten.”

4. Hanni is sterker dan

Morioka

“Het zal tijd kosten om hem in te passen”

“Ik wilde Hanni niet kwijt. Met hem erbij had ik nog een alternatie­ve spits, maar die mogelijkhe­id is nu ook weg. Morioka is een ander type: goed tussen de lijnen, snel spel, maar geen infiltrati­es. Hij is direct inzetbaar, maar het zal wat tijd kosten om hem op de ploeg af te stellen en vice versa. Als je de cijfers van Hanni bekijkt, was het lang geleden dat Anderlecht nog zo’n speler had gehad. Maar de fans floten hem uit. Ik begrijp zelfs een beetje dat ze twijfels hadden over zijn kapiteinsb­and, maar fans moeten vooral supportere­n en de spelers niet uitfluiten.”

5. Het thuispubli­ek kost

Anderlecht punten

“In Brugge leveren de tribunes punten op”

“Als je de cijfers bekijkt: In twaalf uitmatchen haalden we één punt meer dan Club Brugge, waarvan men zegt dat het zoveel beter is. Thuis pakken we helaas dertien punten minder dan Club. Dat ligt aan de ploeg, maar ook aan de sfeer rond het veld. In Brugge leveren de tribunes punten op, zeker weten. Bij ons is de ambiance niet altijd positief.”

6. Teo stond bij het huisvuil, Dendoncker mocht niet weg “Dendoncker wordt de nieuwe kapitein”

“Teodorczyk was ziek. Op het feit dat hij de transfer van Mitrovic blokkeerde door niet te willen vertrekken, geef ik geen commentaar. Niet alleen Teo beslist daarover. Als alternatie­f hebben we ook nog Ganvoula, die geen verkeerde dingen laat zien. Sylvère is hier niet te veel, integendee­l. Ik blijf in hem geloven. Wat Dendoncker betreft: die heeft geen motivatiep­robleem. Hij wordt de nieuwe kapitein en zal wel toekomstpe­rspectieve­n krijgen. Nu kwam het bod op Leander echt te laat. We hebben nog maar vier verdediger­s, hé. Ook Kara is nog out.”

7. Club kent zijn dip, maar Anderlecht blijft onmondig

“Ik kijk niet meer vooruit en niet meer achteruit”

“Het seizoen van Brugge was bijna perfect, nu hebben ze enkele problemen. Dat ze die zelf oplossen. Ik ga daar geen commentaar op geven, want ik heb hier al zoveel werk. We kijken niet meer vooruit en niet meer achteruit. Ik werk met de jongens die er zijn en ga zo veel mogelijk punten pakken. Als we winnen van Mechelen, doen we een goeie zaak.”

8. Met zo’n jonge ploeg kun je geen kampioen worden

“Op de titel staat geen leeftijd”

“Straks hebben we de jongste kern in België. Ik volg de beloften nauwgezet, maar had nooit gedacht er zoveel nodig te zullen hebben. In het begin zaten er twee, nu heb ik al een tafel met acht beloften. Lokonga is bijna een basisspele­r en Amuzu liet al mooie dingen zien. Achteraan zullen we af en toe rekenen op Danté en vooraan soms op Dauda en Azevedo. Misschien ontdekken we nog andere jongeren waardoor we volgende zomer geen buitenland­ers moeten halen. Dat is het positieve aan de overname. En wie weet lukt de titel toch nog. Daar staat geen leeftijd op.”

ANDERLECHT-KV MECHELEN

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Vanhaezebr­ouck had moeite om zijn ongenoegen te verbergen: “Ik moet opletten wat
ik zeg, maar Anderlecht handelde als een kleine
club.”
FOTO PHOTO NEWS Vanhaezebr­ouck had moeite om zijn ongenoegen te verbergen: “Ik moet opletten wat ik zeg, maar Anderlecht handelde als een kleine club.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium