Het Belang van Limburg

“Wij gaan resoluut voor de finale”

Martijn Colson keert met Aalst terug naar het oude nest in Maaseik

- Rob KWANTEN

Met de wind in de zeilen begint koploper Noliko Maaseik zaterdagav­ond aan de voorlaatst­e wedstrijd van de reguliere competitie. De glansrijke 3-2-zege tegen Zaksa in de Champions League zal ook Lindemans Aalst niet ontgaan zijn. Maar ook de Ajuinen tankten vertrouwen. Een 3-0-zege tegen het Oostenrijk­se Posojilnic­a Aich/Dob leverde een plaats in de kwartfinal­es van de CEV Cup op. Lommelaar Martijn Colson, die Maaseik na vorig seizoen inruilde voor Aalst, blikt vooruit op de topper. “Als we goed serveren, zijn er mogelijkhe­den.” Twee keer stonden Aalst en Maaseik dit seizoen al tegenover mekaar. In de heenronde van de competitie ging Noliko met 1-3 winnen in Sportcentr­um Schotte. In de finale van de nieuwe League Trophy viel het dubbeltje in de tiebreak eveneens naar de kant van de Maaslander­s. “Maaseik en Roeselare steken er op dit moment bovenuit”, geeft Colson toe. “Wij pakten 28 punten uit 14 wedstrijde­n, terwijl Noliko en Knack er 36 sprokkelde­n. De overwinnin­g van Maaseik tegen Zaksa heeft indruk op me gemaakt. Cox en Blankenau zijn spelers van een uitzonderl­ijk niveau. Maar dat wil niet zeggen dat wij zonder ambitie naar de Steengoed Arena komen. Als we goed serveren, zijn er tegen Maaseik mogelijkhe­den. Dat heeft de finale van de League Trophy ons geleerd. Aalst speelt trouwens altijd om de drie punten te pakken. En door het nieuwe play-off-systeem ligt alles nog open. Wij gaan resoluut voor de finale.”

Depestele

Veel contact heeft Colson niet meer met Noliko Maaseik, waar hij slechts één seizoen speelde. “Tweede libero Dumont hoor ik af en toe nog wel eens. De andere jongens zijn buitenland­ers. Dat contact verwatert vrij snel als je vertrekt.”

Na een vervelende voetblessu­re, die hem meer dan twee maanden aan de kant hield, komt Colson de laatste weken weer boven water. “Net na Nieuwjaar heb ik in de League Trophy weer aangepikt bij de groep. Het zijn moeilijke maanden geweest. Niet alleen door mijn blessure. Ook het plotse vertrek van Frank Depestele heeft een impact gehad. Op training hebben we veel tijd moeten investeren in het ontwikkele­n van nieuwe mechanisme­n. Niet makkelijk, maar we komen dat wel te boven.”

Jhon Wendt

Opvallende figuur bij Aalst is Jhon Wendt. De 23-jarige Franse middenblok­ker maakte in de zomer de overstap van Narbonne. Ook Colson luidt de loftrompet

XMartijn COLSON voor zijn middenmaat. “Hij heeft geweldige fysieke capaciteit­en. Een impression­ant figuur. Hij had te kampen met een schouderbl­essure, maar begint er nu helemaal door te komen. Groot pluspunt is dat hij als midden, opposite en hoek kan spelen”, geeft Martijn nog mee.

 ?? Foto GREGORY VAN GANSEN ?? Martijn Colson wil met de Ajuinen zijn ex-ploeg Maaseik in mootjes hakken.
Foto GREGORY VAN GANSEN Martijn Colson wil met de Ajuinen zijn ex-ploeg Maaseik in mootjes hakken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium