Het Belang van Limburg

“Ontknoping niet in zicht”

Nog zeven kandidaten voor vier tickets final four BeNeleague

- Ivo KWANTEN

Hubo Initia Hasselt speelt zaterdag (20.15u) in de BeNeleague gastheer voor Volendam. Met een duidelijke zege op het veld van Sasja zette Hasselt zijn ambitie om deel te nemen aan de final four van die grensovers­chrijdende competitie alvast kracht bij. Toch het is niet allemaal rozengeur en maneschijn bij de hoofdstede­lingen. Zo was al geweten dat Tim Houbrechts en Robbert Bogaerts na dit seizoen een punt achter hun carrière zetten en dat doelman Jelle Vonckx de club verlaat. Op de koop toe hangt Brecht Vanbrabant de schoenen aan de haak, twijfelt Bart Köhlen nog en loert Dylan Vossen op een transfer naar Denemarken.

“Een flinke boterham”, bevestigt Initia-trainer Korneel Douven. “Dit seizoen met deze ervaren groep prijzen pakken staat bovenaan de lijst, maar we moeten ons wapenen voor het seizoen 20182019. Ik ben alvast blij dat de club er druk mee bezig is. Een werkgroep, onder leiding van Jos Schouterde­n, zet er zijn schouders onder. Verscheide­ne spelers zijn gecontacte­erd, maar dossiers afsluiten, zit er voorlopig nog niet in. En dan zijn er een paar jongens uit eigen rangen, die de stap naar de A-kern zetten. Degbey, Kelchterma­ns en Kranzen zullen kansen krijgen, maar zijn niet klaar om de nummer één op hun positie te worden.” De Beneliga is aan zijn elfde editie toe. Initia mocht de trofee twee keer in de hoogte steken. Volendam - zaterdag de tegenstand­er van Hasselt - won de grensovers­chrijdende competitie drie keer. Beide ploegen doen opnieuw mee voor de hoofdprijs.

Hoofdprijs

Douven: “Voor de hoofdprijs ishet nog een beetje te vroeg. Laat het ons voorlopig houden bij in aanmerking komen voor deelname aan de final four. De editie 2017-2018 is zonder meer de spannendst­e ooit. Zeven speeldagen voor het einde van de reguliere doen nog zeven ploegen mee voor een plaats in de eindronde. Bocholt lijkt wat final four betreft een zekerheid. Tussen het nummer twee en het nummer zeven ligt een kloofje van twee punten. De ontknoping is nog niet in zicht.”

X

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium