Het Belang van Limburg

“We geven geen kritiek op elkaar”

Broers Jules (21) en Louis (19) Hermans stilaan vaste waarde bij Hasselt B

- Johnny PEETERS

In tweede landelijke zijn nog steeds vijf ploegen in de running voor de titel. Daarbij ook drie Limburgse teams. Dit weekend staan alvast de toppers Mol-SintTruide­n en Hasselt B-Scherpenhe­uvel op het menu. Bij Hasselt worden de broers Jules (21) en Louis (19) Hermans stilaan vaste waarden.

Ik heb er lang naar uitgekeken om samen met Louis in dezelfde ploeg te spelen

Jules HERMANS “Tijdens de heenmatch speelden we offensief wel sterk tegen Scherpenhe­uvel, maar onze defense kreeg hun schutters niet gestopt”, herinnert Jules Hermans zich nog van de 89-86 nederlaag.

“Ze hebben twee sterke shotters die we zondag uit de match moeten houden. Ik verwacht wel dat Scherpenhe­uvel op het einde van het seizoen kampioen zal worden.”

“Ik zie de titel eerder naar Mol gaan”, reageert boer Louis. “Die maakten de beste indruk op mij. Dat wij in de top vijf meedraaien, is geen echte verrassing. Onze jonge kern heeft in vergelijki­ng met vorig seizoen een grote stap vooruit gezet. Vooral omdat we veel rustiger blijven als het niet zo goed gaat.”

De ervaring die jullie als jonge ploeg missen, wordt op training gecompense­erd doordat jullie meetrainen bij de A-ploeg.

Jules: “Ik probeer van elke speler iets op te steken. Het shot van Geert Vanhove, de drive van Wouter Screurs, de vechtersme­ntaliteit van Jelle Bloemen en Rob Reynders zorgen voor rust en geeft veel goede tips.”

Louis: “Dit seizoen speel ik voor het eerst op de 4-positie. Daarom luister ik vooral naar Soufyan Achaaray en Joost Padberg. De details die ik van hen leer, maken een groot verschil onder de ring.”

Hoewel jullie maar twee jaar schelen, hebben jullie nog niet

veel samen gespeeld.

Jules: “Pas sinds vorig seizoen spelen we in dezelfde ploeg. Ik heb er lang naar uitgekeken om samen met Louis te spelen. We praten thuis ook veel over de wedstrijde­n, maar echt kritiek op elkaar geven gebeurt zelden. Jules is zeer snel en explosief. Hij verdedigt goed. Op de 4-positie spelen is een aanpassing voor hem, maar dat komt wel in orde. Hij zou zich wel meer moeten laten zien en initiatief nemen.” Louis: “Ik vind het ook fantastisc­h om met mijn broer in dezelfde ploeg te spelen. Jules heeft een heel goed shot. Dat is wel verrassend, want enkele jaren geleden kon hij dat helemaal niet goed. Hij doet regelmatig zijn eigen ding op het veld, zonder na te denken. Maar soms jaagt hij zich te snel op.”

X

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Jules en Louis Hermans: “We praten thuis ook veel over de wedstrijde­n.”
FOTO SERGE MINTEN Jules en Louis Hermans: “We praten thuis ook veel over de wedstrijde­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium